avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost prins că mi-am însușit bani din vânzări, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost prins că mi-am însușit bani din vânzări, mi s-a reținut salariul și mi s-a cerut plata unei sume pe care nu știu cum au calculat-o pentru că gestiunea nu este ținută legal. Ce mă sfătuiți?

Bună, sper sa fii postat unde trebuie. va rog sa ma ajutați cu un sfat, o îndrumare, orice este bine venit. Treaba sta în felul următor,
Lucrez într-un magazin va și vânzător, neajunsurile de acasă....mam hotărât sa mai vând câte un produs din magazin și sa bag banii în buzunar, în ideea ca nu voi fi prins deoarece nu avem nici o gestiune la ce marfa întra în magazin și la ce marfa iese din magazin. (întrările le scriem pe un caiet....de mana.... De care nu știe nimeni, iar ieșirile.... Am fost instruit sa nu dau bon fiscal decât la cine îmi solicita. În caietul respectiv nu am trecut produsele care le vindeam în interes personal dar nici pe cele care le vindeam la clienții magazinului, am fost prins.... Și prin anumite calcule mi sa impus sa le plătesc pe toate cele nescrise în caiet la prețul de vânzare în magazin (5000 lei adunate toate) + oprirea salariului pe o luna și jumătate în urmă+interzicerea întrării în magazin+restituirea restului de bani 10 zile calendaristice.
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: G4s234 , utilizator 22:44, 17 Decembrie 2018
Buna dimineata.
Cred ca e vorba de furt, inselaciune, nu stiu exact dar o sa dati ceva declaratii la Politie/Parchet daca depune plangere...dar asta trebuie dovedit, ei neavand un stoc legal, un inventar...mai greu...
Puteti incerca o impacare/santaj' cu dumnealor, au cam facut evaziune fiscala, din ce povestiti... si dvs.ajungeti la politie, dumnealor la ANAF-Antifrauda daca depuneti plangere si mai sunteti si martor...
Mai asteptati si alte sugesti dar eu asa vad rezolvarea, dialogul cu dumnealor...
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amuzanta povestea dvs. Hoțul fura hoții...Asa cum vi s-a menționat deja, incercati o impacare amiabila cu proprietarii / hoții mai versați. Altfel ajungeti cu toții sa dati cu subsemnatul. Mai exista si posibilitatea ca hoții mai versati sa nu se duca la poliție stiindu-se cu roiul de muste pe tort...caz in care, scapați basma curata si puteti sa o luati de la capat in alta locatie. Continuand sa gasiți scuze penibile cu problemele de acasa / personale ca sa puteti fura, nu va va duce pe viitor decat intr-un singur loc...banuiesc ca stiți unde.
Da.... Asa ma gândeam sa fac.... Ii dau banii și larevedere..... Mulțumesc pentru sfaturi, am sa le urmez.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin, santaj cu dosar penal caughtthief caughtthief Salut, azi am facut o mare prostie. Am furat dintr-un magazin. Am fost prins. Furasem in valoare de 3.80 ron. M-a prins paznicul si mi-a aratat filmarea pe ... (vezi toată discuția)
Cum sa rezolv o problema cu un angajat prins ca fura atamax atamax Buna , cum sa procedez cu un salariat prins ca fura bani din magazin (am probe video), daca il dau afara nu mai pot recupera prejudiciul. Societatea este un ... (vezi toată discuția)
Furt de telefon si cat de scump se poate plati un moment de slabiciune?! v3CynU v3CynU Buna ziua! Aseara in jurul orelor 2.00 AM am intrat in incinta unui cazino ,cu gandul de a juca la pacanele!Zis si facut,am jucat am jucat,pana cand pe masuta ... (vezi toată discuția)