Am cumparat prin licitatie publica un teren dela Primaria Comunei.
A fost incheiate proces verbal de licitatie , semnat de membrii comisiei.
S-a incheiat contractul de vanzare- cumparare semnat de vanzator respectiv Primaria comunei. Act semnat de Primar si Contabil cu stampila Primariei.
Formalitatea cadastrala este in ordine. m-am prezentat la OCPI pentru a intabula terenul. Raspunsul Registratorului a fost ca trebuie sa merg cu actele la un Notar sau la Judecatorie spre autentificare. Consider ca Primaria este o institutie , juridica ,? Dece nu sunt recunoscute Documentele , respectiv Contractul de vanzare-cumparare ca fiind un act de proprietate , valabil intabularii ? Exista vreo hotarare judecatoreasca care sa fi reglementat o asemenea situatie ? Va rog sa-mi indicati Art. de lege care reglementeaza conditiile de inscriere in serviciul de publicitate imobiliara. La Primaria comunei am Rol unic si,
am achitat anual,creantele bugetare incepind cu anul 2007.
Daca sunteti persoana fizica va trebuie:
- Cerere tip;
- Actul de adjudecare care să identifice imobilul prin numărul topografic/cadastral şi
numărul de carte funciară/localitate – original sau copie legalizată;
- Certificat fiscal cu valoarea de impozitare;
- Dovada achitării impozitului pe venitul obtinut din transferul proprietatii imobiliare, prevazut
de art 771
din Codul fiscal (pentru actele de adjudecare incheiate ulterior datei de
01.01.2007 şi în situaţia în care imobilul constituia obiectul dreptului de proprietate al unei
persoane fizice).
- Dovada achitării integrale a tarifului – 0,15% din valoarea din act, dar nu mai putin de 60 lei
pentru fiecare imobil; daca valoarea din act este mai mica decat valoarea de circulatie a
bunurilor imobile stabilita prin expertiza de camerele notarilor publici sau nu este disponibila,
procentul se aplica la aceasta din urma. Daca valoarea nu poate fi determinata, tariful minim
este de 60 lei pentru fiecare imobil. – cod 2.3.2.
Intabulare
Vlad2013
Buna dimineata,
Am primit SENTINTA JUDECATOREASCA,ca urmare a dezbaterii succesiunii,dupa parintii decedati.In finalul sentintei,se precizeaza ca ... (vezi toată discuția)