avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorț
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorț

Buna seara...fostul meu soț a depus divorț si am inteles ca trebuie sa depun si eu la tribunal o cerere de înaintare sau ceva de genul, pt divorț...nu am posibilitatea financiară pt un avocat...daca ma puteți ajuta, cum ar trebuii sa sune aceasta cerere?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:51, 16 Decembrie 2018
daca sunteti ambii de acord cu divortul, puteti sa faceti acest lucru la notar sau la starea civila. in acest fel, scutiti timp si cheltuieli. amandoi
Nu vrea asa...tine neaparat la tribunal...

Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Art. 917: Cererea reconventionala
(1) Sotul parat poate sa faca si el cerere de divort, cel mai tarziu pana la primul termen de judecata la care a fost citat in mod legal, pentru faptele petrecute inainte de aceasta data. Pentru faptele petrecute dupa aceasta data paratul va putea face cerere pana la inceperea dezbaterilor asupra fondului in cererea reclamantului.
(2) Cererea paratului se va face la aceeasi instanta si se va judeca impreuna cu cererea reclamantului.
(3) In cazul in care motivele divortului s-au ivit dupa inceperea dezbaterilor asupra fondului la prima instanta si in timp ce judecata primei cereri se afla in apel, cererea paratului va putea fi facuta direct la instanta investita cu judecarea apelului.
(4) Neintroducerea cererii in termenele aratate la alin. (1) si (3) atrage decaderea sotului parat din dreptul de a cere divortul pentru acele motive. Daca cererea reclamantului a fost respinsa, sotul parat poate cere divortul pentru motive ivite ulterior.
Multumesc, sărbători fericite!

Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
Dacă sunteți de acord cu divorțul nu trebuie să faceți nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, cerere reconventionala Elena1977_ Elena1977_ Se poate solivita cerere reconvențională in apel?/ (vezi toată discuția)
Divort andreidarius andreidarius daca sotul parat nu mai este in termenul legal pentru a depune intampinare, are dreptul sa faca propria cerere de divort in acelasi dosar pana la primul termen ... (vezi toată discuția)
Cererea reconvenţională a soţului pârât, art. 917, alin. 3. ... catinf catinf Cererea reconvenţională a soţului pârât, Art. 917, alin. 3. Am o neclaritate privind perioada în care motivele de divorţ ale soţului pârât s-au ivit, ... (vezi toată discuția)