avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am aflat că aș fi reprezentat de un avocat într-un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am aflat că aș fi reprezentat de un avocat într-un proces legat de o moștenire care nu mă interesează. Ce pot face ca să precizez că nu mă reprezintă și am nicio pretenție? Nu vreau să îmi vină ceva de plată

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati, fratele meu se afla in proces civil cu o alta ruda a noastra (fratele mamei noastre) legat de o mostenire a mamei noastre decedata de 10 ani.
Cum pretentiile fratelui meu sunt exagerate si fara nicio legatura cu realitatea si bunul simt, eu nu am fost la proces si nu am luat legatura cu niciun avocat sa ma reprezinte. Precizez ca am primit acasa de la tribunal toate documentele legate de proces, termene, etc etc.
Am aflat fara sa vrea ca avocatul fratelui meu a declarat in instanta ca ma reprezinta si pe mine, desi nu este adevarat, nu exista nicio dovada in acest sens. Cum sansele de a pierde procesul sunt maxime ma gandesc sa nu imi vina ceva de plata nu stau cu banii deloc bine, am pensie mica. Ce pot face?
Sa ma adresez instantei cu o declaratie in care sa precizez ca avocatul fratelui meu nu ma reprezinta si nu am nicio pretentie in acest proces. Sa-l reclam? Unde pot face asta?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:54, 18 Decembrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Liviu Illie a scris:

Precizez ca am primit acasa de la tribunal toate documentele legate de proces, termene, etc

Și, mai exact, ce calitatea aveți dvs. în proces? (reclamant, pârât, intervenient?)
Dacă fratele dvs. a formulat cererea de chemare în judecată și în numele dvs. în calitate de reclamant, împotriva fratelui mamei dvs., în calitate de pârât, iar cererea va fi respinsă (=veți pierde procesul), atunci există într-adevar riscul să plătiți cheltuieli de judecată. Dar acestea înseamnă cheltuielie părții adverse (adică cele făcute de fratele mamei dvs., inclusiv onorariul pe care acesta l-a plătit avocatului său), nicidecum onorariul avocatului angajat de fratele dvs.

Când primiti documente de la instanță, trebuie să luați o atitudine. Nu există varianta „nu mă interesează”. Sau există, dar riscă să coste destul de scump.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judecata xp-kry xp-kry In urma unui proces de iesire din indiviziune trebuiesc achitate niste cheltuieli de judecata . Unde si cum se platesc acestea ?In comunicarea de la ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie sa platesc eu avocatul sotiei intr-un proces de divort? ipopescu11111 ipopescu11111 Buna seara, de ce trebuie sa platesc eu intr-un proces de divort in care nu am nicio vina, avocatul sotiei? Este normal asa ceva? Ea pleaca de acasa, ea ma ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru partaj cristian damian cristian damian Am înțeles că taxa de timbru pentru procesul de partaj este de 3% din valoarea bunurilor. Eu sunt reclamantul, iar întrebarea mea este cine ... (vezi toată discuția)