Am înțeles că taxa de timbru pentru procesul de partaj este de 3% din valoarea bunurilor. Eu sunt reclamantul, iar întrebarea mea este cine plătește taxa de timbru: doar eu, sau se împarte suma cu pârâta?
O platiti dvs. in calitate de reclamant, altfel riscati sa vi se respinga cererea ca netimbrata sau insuficient timbrata ( daca platiti mai putin).
Cereti in proces cheltuielile judiciare.
Dacă eu plătesc taxă de timbru de 6000 de roni la începutul procesului de partaj este posibil să nu mai recuperez de la pârâtă nimic, la finalul procesului? Nu poate fi vorba aici de înțelegere cu partea adversă.
Exista un risc in orice proces, dupa cum stiti hotararea este la aprecierea instantei.
Nu putem sa va garantam ca parata va cadea in pretentii.
Va sfatuiesc sa cereti cheltuielile judiciare, pentru ca daca nu le cereti instanta nu le acorda din oficiu.
Din experienta proprie va spun ca de obicei se acorda, asa ca aveti toate sansele.
Partaj
ANDRONESCU
1.La partajarea bunurilor am cerut o cota de 60%. Am platit o taxa pentru diferenta de 10%. In conditiile in care nu voi primi aceasta cota, din bunurile ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj
sabina492005
Buna ziua,
Ma numesc Ghisa Elisabeta.
Anul acesta in martie am incheiat divortul cu fostul meu sot.In legatura cu partajul m-a tot amanat ca imi da cat i-am ... (vezi toată discuția)