avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat care a devenit pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat care a devenit pensionar

Buna ziua,

Am un salariat care intre timp i-a venit si decizia de pensionare....ce ar trebuii sa fac ...in declaratia 112 sa bifez ca este pensionar?...trebuie sa fac un act aditional la contractul individual de munca ca este pensionar?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:20, 17 Decembrie 2018
Buna ziua.
Din ce am inteles, contractul de munca inceteaza de drept la data deciziei de pensionare (Art.56,lit.c).
Pentru a putea continua colaborarea cu acest angajat trebuie sa-i incheiati un nou contract individual de munca.
Buna ziua,

Dar contractul de munca la firma respectiva este in afara functiei de baza...trebuie incetat CIM si sa ii inchei altul?....nu inteleg...
multumesc
Din ce inteleg este tot un contract de munca, nu?
Pentru fiecare contract de munca in parte se aplica prevederille Codului muncii-cu modificarile si completarile ulterioare. Mai asteptati si alte pareri dar eu cred ca asa este legal.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
multumesc...astept si alte pareri
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
ionela11, utilizator
Despre ce fel de decizie de pensionare este vorba?

Alte discuții în legătură

Cerere de încetare contract pentru pensionare MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, am o cerere de pensionare a unui salariat cu data de 01.11.2011, trebui să ţin cont de ceva anume????? (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am o colega care a implinit varsta de 60 ani si are vechimea necesara pensionarii la limita de varsta. Este obligatoriu pentru angajator sa emita ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare suciugeorgeta suciugeorgeta Daca o salariata a primit decizia de pensionare anticipata partial ,eu ca angajator trebuie sa -i incetez contractul de munca?/ (vezi toată discuția)