avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Una sau mai multe plangeri intr-o singura cerere de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Una sau mai multe plangeri intr-o singura cerere de chemare in judecata?

Daca fata de mine, ca si parte vatamata, aceeasi persoana fizica realizeaza doua vatamari, in baza unor prevederi legale distincte conform codului civil, atunci pot formula o singura cerere de chemare in judecata pentru ambele situatii? Sau trebuie sa formulez cereri distincte de chemare in judecata? Un exemplu este: 1. pentru incalcarea dreptului la demnitate si 2. pentru nerespectarea vointei persoanei decedate, ambele fapte fiind savarsite de aceeasi persoana (faptuitor) in raport cu aceeasi persoana (parte vatamata).
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Cristi M., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristi M. , utilizator 15:32, 20 Decembrie 2018
Cred ca ar trebui sa va consultati cu un av inainte de a face demersuri juridice,amestecati procesul civia cu partea vatamata etc.Teoretic puteti face o actiune in care sa aveti mai mute capete de cerere dar trebuie sa va lamuriti vreti sa demarati un proces civil,sa faceti o plangere penala etc.
Multumesc pentru raspuns! Aveti dreptate, limbajul nu este cel mai fericit, eu nefiind de profesie. Intentionez sa demarez un proces pe civil, cele doua situatii semnalate fiind reglementate prin codul civil.
In esenta, daca o persoana vrea sa dea in judecata o alta persoana pentru 50 de fapte poate deschide un singur proces si nu 50 de procese diferite.Daca sunt mai multe persoane cu fapte diferite depinde de fapte dar si asa se poate doar ca avocatul trebuie sa trieze faptele si persoana care le-a comis.
Aspectele cu partea vatamata constituie insa alta discutie.
In Romania cu demnitatea exista foarte multe probleme.
Daca va uitati la demnitari si ca acestia sunt denumiti demitari va cam puteti da seama cata valoarea are demnitatea si onestiatatea in Romania in prezent...Viitorul poate fi altul dar este incert...
De aceea, astfel de procese bazate pe demnitate sunt extrem de complicate...
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pentru raspuns! Inteleg ca in Romania demnitatea persoanei este tratata superficial. La urma urmei superficialitatile de acest gen ne fac sa fim unde suntem ca tara. Dar asta e deja "filosofie".

Daca totusi un proces in aceasta directie este extrem de complicat, asta nu inseamna ca nu poate fi derulat si castigat. La urma urmei cea mai buna experienta vine din situatiile complexe si complicate. :)
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
Cristi M., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împăcarea ambelor părți este posibilă? BiancaBB BiancaBB Bună seara! În cazul în care poliția s-a autosesizat la un caz penal (respectiv tentativă de omor) , iar victima și făptuitorul se împacă , se poate ... (vezi toată discuția)
Art.371 acuzatii de incest / homosexualitate facute in public cristi44 cristi44 Va salut, Un individ a facut in public afirmatii de relatii incestuoase catre o mama de 70 ani si fiul sau de 50 ani, in acelasi timp afirmand ca fiul este ... (vezi toată discuția)
Ce este neconstitutional? pronuntarea fara citarea partilor in camera preliminara sau toata procedura? mezgageza mezgageza ICCJ a pronuntat ca procedura de camera preliminara este neconstutitionala fara citarea partilor sau toata procedura camerei preliminare a fost declarata ... (vezi toată discuția)