avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Atacarea conventiei matrimoniale de către creditori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Atacarea conventiei matrimoniale de către creditori

Bună ziua!

Am fost administrator al unui SRL care, din cauza falimentului mai multor clienți debitori, a intrat în incapacitate de plată. În consecință, nu am mai putut rambursa creditul contractat la bancă și am fost nevoit să solicit insolvența, apoi falimentul. În calitate de fidejusor sunt executat de către bancă. Precizez că la momentul instituirii executării silite nu eram căsătorit. Ulterior, m-am căsătorit și soția dorește să achiziționeze o locuință cu titlu de bun propriu, solicitându-mi să încheiem la notariat o convenție prin care să schimbăm regimul matrimonial al comunității legale de bunuri în cel al separației de bunuri, banii pentru achiziția imobilului primindu-i de la fiul ei care lucrează în străinătate. Rugămintea mea este sa-mi spuneți, dacă nu cer prea mult, în ce măsură poate cere creditorul anularea convenției și executarea bunului pe care dorește sa-l achiziționeze soția ca bun propriu.

Mulțumesc anticipat!

Cu toată considerația,
Leinad

Cel mai recent răspuns: leinaddd , utilizator 21:23, 17 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca idee de baza sa nu fie afectat si fraudat creditorul este esential.
Restul detaliilor trebuie discutate pe fiecare nisa juridica in parte si de aceia ori cautati doctrina juridica de specialitate ori ar trebui sa mergeti la avocat ca sa discutati in concret pe cazul dat.
Vă mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem convenție matrimonială de separare de bunuri încheiată în spania, dar banca de la care vreau să iau credit ipotecar nu o recunoaște. cum pot rezolva această problemă? Leu79 Leu79 Buna ziua, am o conventie matrimoniala separare de bunuri incheiata in Spania si acum doresc sa cumper un apartament cu credit ipotecar. Cei de la banca spun ... (vezi toată discuția)
Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Neplata rate + casatorie -> se poate lega banca de bunurile achizitionate anterior de sotie? costinbularca costinbularca Incontexul urmator: - ma voi casatorii in viitorul foarte apropiat; - nu voi mai plati ratele pt un credit luat pt achizitionarea unui ap care nu s-a mai ... (vezi toată discuția)