avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Notificare Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) - ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Notificare Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) - procura cerere plata

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie in privinta unei notificari pe care am primit-o de la Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA).
In urma cu aproximativ 2 ani am reparat masina pe baza unui dosar de dauna deschis la FGA pentru ca cel care m-a pagubit avea asigurare la Carpatica, care era in faliment. Mentionez ca nu eu eram proprietarul masinii la acel moment (aveam un contract de comodat pe care acum nu il mai am).
In acest moment FGA imi solicita ca in termen de maxim 10 zile sa depun la dosar "o procura speciala autentica pentru formularea cererii de plata si incasarea despagubirii de la FGA emisa de proprietarul autoturismului, sau orice alt document care sa dovedeasca dreptul de proprietate al autoturismului la data la care s-a produs accidentul."
Persoana care a fost cu masina la service sunt eu si in notificarea de la FGA scrie: "Platile catre o alta persoana decat creditorul de asigurari pot fi efectuate mandatarului titularului, pe baza de procupra speciala autentica pentru incasarea despagubirii".
Persoana indreptatita sa primeasca despagubire (adica creditorul de asigurare) este proprietarul masinii, nu eu.
Imi puteti spune, va rog, cum trebuie sa arate "procura de reprezentare" ceruta de FGA si daca la notar trebuie sa se prezinte si proprietarul masinii de la vremea respectiva?
Va multumesc pentru ajutor si va doresc o zi buna!

Alte discuții în legătură

Despagubire rca - faliment valentinneagu87 valentinneagu87 Buna ziua, As dori un sfat/o parere legata de urmatoarea problema. Am fost implicat intr-un accident de masina iar vinovatul are asigurare la o firma aflata ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru factura neplatita de fondul de garantare a asigurărilor victoria65 victoria65 In luna aprilie 2016 maşina sotiei mele a fost acroşată de un alt autoturism care a virat stânga fără să se asigure, producându-i câteva daune ... (vezi toată discuția)
Asigurari neonorate CrFlorin CrFlorin Buna ziua, In Februarie 2016 am reparat masina la service in baza contractului meu CASCO la asiguratorul care a fost declarat in faliment de catre ASF la ... (vezi toată discuția)