avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc de parcare pentru chirias, primit de la proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc de parcare pentru chirias, primit de la proprietar

Buna ziua. As avea si eu o intrebare legata de locul de parcare pe care il detine proprietarul. Este posibil ca acesta sa fie dat in folosinta cu acte legale si tot ce trebuie, chiriasului de la adresa respectiva pentru ca acesta sa nu mai aibe probleme cu vecinii pe tema aceasta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Razvanescovici , utilizator 12:59, 19 Decembrie 2018
Daca este vorba despre un loc de parcare privat(cumparat de proprietarul imobilului) situat intr-un ansamblu rezidential ar trebui sa fie posibil .Daca este inchiriat de la ADP mai mult ca sigur nu,dar ar trebui totusi studiat contractul de inchiriere.
Multumesc pentru raspuns. Este inchiriat de la ADP si am tot cautat formularul acela, si am vazut ca este specificat ca nu se poate instraina. Nu am gasit sa existe posibilitatea de adaugarea unui alt autovehicul sau ceva. Alte idei?
Daca este vorba despre contract de comodat ,acesta nu este transmisibil
Beneficiarul contractului de comodat si respectiv al locului de parcare poate comunica asociatiei de proprietari ca in perioada X locul de parcare urmeaza sa fie utilizat de catre Y astfel incat vecinii sa nu mai ridice pretentii sau sa utilizeze locul de parcare
Multumesc din nou. Daca ar face asta, nu ar incalca clauza din contractul cu ADP cum ca nu are voie sa instraineze locul de parcare? Adica nu ar putea cineva sa depuna plangerea impotriva ei pentru a pierde locul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat un apartament în sectorul 6. fostul proprietar ... Oana pop Oana pop Am cumpărat un apartament în sectorul 6. Fostul proprietar a încheiat un contract de comodat cu un vecin pt locul de parcare atribuit apartamentului meu. ... (vezi toată discuția)
Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (sc) ContSters84851 ContSters84851 Buna ziua tuturor, Sunt persoana fizica - proprietar [u]apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat[/u] (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. ... (vezi toată discuția)
Sediu social in apartament cu chirias? antonela222 antonela222 Vreau sa pun ca sediu social apartament personal ( 3 camere) care are un chirias - persoana fizica (contract de inchiriere declarat la fisc - fara specificarea ... (vezi toată discuția)