Buna ziua,
In compania unde lucrez se adauga la normativul orelor de lucru 1/2 ora/ zi lucratoare pentru fumatori, doar pentru fumatori nu si pentru cei care pierd mai mult timp cu cafele, ceaiuri, ciocolata calda, etc. Practic eu am un normativ de 9 ore pe zi fiind platit doar 8, 1/2 ora fiind pauza de masa care este pentru toata lumea si 1/2 ora pauza de fumat. Nu exista nici o evidenta a timpului petrecut la locul de fumat, unde se beau si cafele, etc., nimeni nu se deponteaza cand iese la fumat, cafele, etc., iar in condica de prezenta toata lumea este inscrisa doar cu 8 ore si jumatate. Legal, pot solicita sa mi se acorde zile libere platite sau plata orelor care mi s-au oprit pentru fumatori, de cand am semnat contractul si pana acum ? Multumesc, Dixyy.
Fumatul este interzis prin lege la locul de munca si in toate spatiile publice.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_426...
Angajatorul nu are obligatia legala sa va puna la dispozitie locuri de fumat si nici sa va acorde pauza pentru fumat.
La locul de munca se pot amenaja spatii speciale pentru fumat.
Fumatul la locul de munca. Ce obligatii au angajatorii din acest punct de vedere www.avocatnet.ro/articol_344...
Ce aspecte trebuie avute în vedere la amenajarea locurilor de fumat? [ link extern ] /