avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza pentru fumatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza pentru fumatori

Buna ziua,
In compania unde lucrez se adauga la normativul orelor de lucru 1/2 ora/ zi lucratoare pentru fumatori, doar pentru fumatori nu si pentru cei care pierd mai mult timp cu cafele, ceaiuri, ciocolata calda, etc. Practic eu am un normativ de 9 ore pe zi fiind platit doar 8, 1/2 ora fiind pauza de masa care este pentru toata lumea si 1/2 ora pauza de fumat. Nu exista nici o evidenta a timpului petrecut la locul de fumat, unde se beau si cafele, etc., nimeni nu se deponteaza cand iese la fumat, cafele, etc., iar in condica de prezenta toata lumea este inscrisa doar cu 8 ore si jumatate. Legal, pot solicita sa mi se acorde zile libere platite sau plata orelor care mi s-au oprit pentru fumatori, de cand am semnat contractul si pana acum ? Multumesc, Dixyy.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
dixyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 19 Decembrie 2018
Pauzile nu fac parte din durata timpului de munca, decât daca este prevazut in regulamentul intern al angajatorului.
Fumatul este interzis prin lege la locul de munca si in toate spatiile publice.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_426...
Angajatorul nu are obligatia legala sa va puna la dispozitie locuri de fumat si nici sa va acorde pauza pentru fumat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La locul de munca se pot amenaja spatii speciale pentru fumat.

Fumatul la locul de munca. Ce obligatii au angajatorii din acest punct de vedere

www.avocatnet.ro/articol_344...

Ce aspecte trebuie avute în vedere la amenajarea locurilor de fumat?
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fumat la locul de munca pentru f.p. VladMirovici VladMirovici Cu ceva timp in urma discutam cu un amic o situatie reala, privind fumatul in cadrul institutiilor publice. Am gasit un topic pe acest site unde se mentiona ... (vezi toată discuția)
Se poate amenaja loc de fumat în unitățile sanitare ? Petri75 Petri75 Buna seara, mă confrunt cu o problema privind locul de fumat. În sediile Direcției de sănătate publica sau in curtea acestora se poate amenaja Loc ... (vezi toată discuția)
Fumat la locul de munca Irinamihai Irinamihai Angajatorul a interzis sa mai fumam in timpul programului...dupa 6 luni de munca...pe motiv ca nu este frumos si elegant.Nu avem loc de fumat si majoritatea ... (vezi toată discuția)