avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum aflu daca am fost dat sau nu in judecata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum aflu daca am fost dat sau nu in judecata?

Poate la unii li se va parea o prostie, dar am o curiozitate.......cum se poate afla daca ai fost dat in judecata?adica o fosta colega de serviciu tocmai m-a instiinta ca m-a dat in judecata ca as fi amenintat-o, fapt care e total fals....dar ma sperie ideea de tribunal, politie....tot ce tine de astea. Am doar 20 de ani, si inca nu stiu cu ce se mananca toate astea.....As vrea sa vad unde pot sa ma interesez daca chiar e asa cum zice ea....sa ma linistesc, sau trebuie sa stau cu teama in san!daca se poate sa ma ajutati mi-ar fi de mare folos.
Cel mai recent răspuns: Viosiflorin , utilizator 13:39, 8 Ianuarie 2019
Sugestie:
Poti incerca aici: [ link extern ] /
Cauta Tribunalul din localitatea ta si in sectiunea Dosare cauta dupa nume...
Buna ziua !
Pentru amenintare nu veti fi data in judecata, poate doar o plangere la politie pentru amenintare.
"In judecata" sunteti in momentul in care cineva a introdus o actiune de chemare in judecata la instanta competenta- pentru subiectul discutiei noastra- judecatoria. Aceasta pentru a solicita daune cauzate prin amenintare. Nu cred ca se va intampla asa ceva, decat in masura in care amenintarile au fost chiar foarte serioase.
Aflati despre o actiune in momentul in care soseste o citatie.
Cu stima !
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Multumesc pentru raspuns. Stau mai linistita asa.
Partial offtopic si fara intentia de a speria utilizatorul care a postat intrebarea!

zahariamarius a scris:

Buna ziua !
Pentru amenintare nu veti fi data in judecata, poate doar o plangere la politie pentru amenintare.
"In judecata" sunteti in momentul in care cineva a introdus o actiune de chemare in judecata la instanta competenta- pentru subiectul discutiei noastra- judecatoria. Aceasta pentru a solicita daune cauzate prin amenintare. Nu cred ca se va intampla asa ceva, decat in masura in care amenintarile au fost chiar foarte serioase.
Aflati despre o actiune in momentul in care soseste o citatie.
Cu stima !

Stimate domnule Zaharia, poti fi chemat in instanta pentru amenintare! Va spun din experienta... acum 2-3 ani de zile, o vecina care nu are toate tiglele pe casa, a facut plangere penala impotriva mea pretinzand ca am amenintat-o (CP, art 206, 182 sau 183 in precedenta varianta a CP), ba chiar prezentand si 2 martori (mincinosi, evident - una dintre respectivele persoane nu m-a cunoscut niciodata in viata ei si totusi a avut tupeul sa ma indice in sala...). Fapta in sine nu a existat, a fost inventata, eu in ziua respectiva nu numai ca nu eram acasa, dar am chiar si fotografii care demonstreaza unde eram si in compania cui. Cu toate ca nu am avut decat un singur martor, Instanta a observat oricum neconcordantele dintre plangerea formulata si depozitiile reclamantei si cele ale martorilor si prin urmare am castigat si procesul si recursul formulat de reclamanta care mi-a restituit si onorariul avocatului pentru cele 2 procese.
Codul penal prevede:
"Ameninţarea Art. 206. – (1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu
închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Dar daca mi s-a facut plangere la politie cum pot afla ?Doar daca merg la politie ?

Alte discuții în legătură

Amenintari dumutaadrianred dumutaadrianred Buna seara, vreau sa va rog sa imi oferiti niste sfaturi in privinta unei probleme. Un prieten este amenintat cu bataia, cu tot felul de lucruri pentru ca ar ... (vezi toată discuția)
Calomnie, amenintari cristian49 cristian49 Buna ziua, as vrea sa stiu daca pot da in judecata o ruda de gradul 3, care ma calomniaza si ma ameninta constant. inregistrari audio din timpul discutiilor cu ... (vezi toată discuția)
Amenințãri catalin1976 catalin1976 Buna seara!Acum ceva timp am fost amenințat cu moartea de un vecin pentru simplul motiv că i am cerut sa nu mai foloseasca cuvinte obscene in cearta pe ... (vezi toată discuția)