avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PROBA DIN OFICIU
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PROBA DIN OFICIU

Buna ziua,
Va rog sa va exprimati o opinie cu privire la ce intelegeti dvs din urmatoarea situatie: Doua societati comerciale se afla in litigiu (raspundere contractuala), ambele parti cerand judecata in lipsa. Se disjunge cererea reconventionala si i se cere, in noul dosar, din oficiu, partii care a solicitat doar proba cu inscrisuri, sa depuna si intrebari de interogatoriu, sub sanctiunea suspendarii cauzei. In dosarul disjuns ambele parti au cerut doar proba cu inscrisuri. De ce i se cere acum reclamantei sa depuna, din oficiu, si intrebari ? Poate nu are intrebari de adresat, doar dovezi scrise. Daca instanta avea intrebari, de ce nu a comunicat instanta respectivele nelamuriri partilor?
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 01:16, 19 Aprilie 2019
Nu am mai auzit sa se procedeze asa.
E posibil ca reclamantul sa piardă procesul daca nu face asa.
Sa meargă la avocat reclamantul deoarece avocatul vede adesea precum judecătorul daca este experimentat.
HAi sa va zic una noua: acum judecatoarea obliga reclamanta la proba cu expertiza, dupa ce demonstreaza ca nu a citit nici cererea de chemare in judecata. Hai cu reforma in justitie...dar care justitie?
Nu pot nici sa va contrazic dar nici sa va dau dreptate...
Orice este posibil...desi sunt foarte rare astfel de cazuri daca ati avea dreptate.
Pe naiba rare. Am 3 procese cu diverse spete pe rol...si in toate am patit chestii ilegale sau "rare"...ori sunt eu ghinionista ori dvs nu prea dati pe la instante. Astept mutarea unui dosar de la apel la fond pentru rejudecare...sta hotararea la redactat de 8 luni....si e hotarare simpla, ca e pe exceptia competentei generale a instantelor. Ce vorbesti dumneata? Iar in procesul cu expertiza, cand am vazut cat e de proasta judecatoarea am cazut la pace amandoua partile prin acord...ca de unde te baga un prost nu ies nici 10 destepti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala disjunsa de cererea principala - se va tine cont de expertiza dispusa in dosarul initial? danaceausu danaceausu Actiune in anulare contract de vanzare-cumparare/contract de concesiune, paratul depune intampinare (exceptie timbraj insuficient....) -reconventionala ... (vezi toată discuția)
Procedura disjungerii in cazul unui dosar aflat pe rol farkas laura farkas laura Bună seara, Sunt pârât într-un proces având ca obiect fond funciar+revendicare. În partea cu privire la fond funciar reclamanta solicită modificarea ... (vezi toată discuția)
Disjungere viodon2000 viodon2000 Buna ziua. Inainte de depunerea concluziilor scrise judecatoarea a spus ca ar fi mai bine sa dispuna disjungerea cererii principale de cererea reconventionala ... (vezi toată discuția)