avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aș dori să fie și soțul coproprietar al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aș dori să fie și soțul coproprietar al apartamentului pe care l-am luat prin Prima casă înainte de căsătorie. Cum se poate face asta?

Apreciez ajutorul de pe aceasta pagină. Am luat un credit prima casa acum 3 ani,fiind singurul beneficiar. Între timp m-am căsătorit și as dori sa fie și soțul în acte trecut că beneficiar/coproprietar. Am sunat la banca sa fac solicitare însă m-a îndrumat spre un notar public. Daca ar fi nevoie de acte suplimentare acesta ar trebui să mă îndrume sa le cer băncii. Oricum ei nu vor să ofere soluții.. Locuiesc in Cluj. Se poate face acest lucru? indiferent de complicații. Vă mulțumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:49, 21 Decembrie 2018
Buna seara,
Mergeti la notar si va va explica el cum se poate rezolva.
Mulțumesc pentru raspuns
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa va schimbati regimul matrimonial, asta daca /dupa ce impliniti un an de la casatorie in cel al comunitatii conventionale si prin conventie includeti atat casa cat si creditul in comunitatea de bunuri. O sa aveti nevoie de acordul bancii si fondului de garantare pt a include casa si creditul in comunitate..
Sunteti casatorita de curand, poate v-a ajutat cu avansul sotul si va ajuta cu creditul. Dreptul lui nu se pierde, are un drept de creanta in cazul lui partaj. Poate ca ar trebui sa mai asteptati pana sa il improprietariti sau sa mai reflectati.
Noul cod civil nu mai interzice actul de vanzare cumparare intre soti.
Asadar, puteti merge la un notar si sa si sa incheiati un act de vanzare cumparare cu sotul, act ce are ca obiect jumatate din cota dvs de proprietate, adica ii cedati 1/2 din dr proprietate asupra imobilului si astfel veti deveni coproprietari.
Nu interzice, dar nu are noimă.
Doamna ii vinde 1/2 sotului, soțul e căsătorit cu doamna.
Deci practic ii vinzi cuiul lui Pepelea.
In plus, pentru orice fel de act, mai ales vânzare este necesar acordul băncii.
Intrebarea mea e: de ce?
Sunteti impreuna, va iubiti, va înțelegeți, poate folosi imobilul ca orice proprietar nu e ca îl dati afara din casa. De ce sa il faceti proprietar in acte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate deveni un sot coproprietar pt un bun achizitionat anterior casatoriei dar la care a participat prin plata ratelor bancare. misha_1965 misha_1965 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatorului aspect: Am achizitionat un apartament prin credit bancar. Dupa 2 ani m-am casatorit si am achitat ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil prin programul prima casă de persoană necăsătorită. poate deveni ulterior coproprietar actualul partener? Ioana A Ioana A Buna ziua. Daca un cuplu necasatorit locuieste intr un imobil si unul dintre parteneri doreste sa il cumpere prin programul \"prima casa\" pe numele sau si ... (vezi toată discuția)