avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru - scutire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru - scutire

Am urmatoarea nedumerire:

Art. 29. (1) Sunt scutite de la plata taxei judiciare de timbru acțiunile și cererile, inclusiv cele pentru exercitarea căilor de atac, ordinare și extraordinare, referitoare la:
b) stabilirea și plata ajutorului de șomaj, a ajutorului de integrare profesională și a alocației de sprijin, a ajutorului social, a alocației de stat pentru copii, a drepturilor persoanelor cu dizabilități și a altor forme de protecție socială prevăzute de lege;

Bursele sociale acordate de statul roman studentilor pot fi incadrate ca si "alte forme de protectie sociala prevazute de lege"?

Am nevoie de raspuns pana maine dimineata caci maine voi depune cererea de reexaminare a taxei de timbru iar un raspuns ulterior nu mi-ar mai fi de folos...
Cel mai recent răspuns: gart , utilizator 01:19, 6 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Da, teoretic DA!
Multumesc pentru raspuns Av. Gabriel Klein Kiritescu!

Mi-a fost admisa cererea de reexaminare a taxei de timbru.
"Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de reexaminare. Constată că petentul este scutit de plata taxei de timbru. Definitivă. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică azi, 04.01.2019.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 04.01.2019"

Cum am luat in calcul si respingerea cererii, am platit taxa stabilita de instanta pentru a evita anumite neplaceri ce ar fi putut aparea in viitor (am vazut niste minunatii prin jurisprudenta).

Cum imi voi recupera acum taxa de timbru deja platita?
Este necesar sa depun o noua cerere pentru restituirea taxei sau s-a dispus din oficiu restituirea taxei deja platite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este scutita de taxa de timbru cererea de rezolutiune a contractului de intretinere? catinf catinf Buna ziua, La OUG 80/2013, Art. 3, alin (2), pvct. a se spune: a) în constatarea nulităţii, anularea, rezoluţiunea sau rezilierea unui act juridic ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral. ContSters194043 ContSters194043 Buna seara:) As dori si eu sa stiu ce drepturi au in instanta persoanele cu handicap intr-un partaj succesoral:) Multumesc:D (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj-mod de calcul JulieC JulieC Buna ziua, doresc sa stiu care este procedura in cazul timbrarii unei cereri de partaj, ma refer la valoarea ei, in conditiile in care , imobilul este achitat ... (vezi toată discuția)