avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa de timbru partaj-mod de calcul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa de timbru partaj-mod de calcul

Buna ziua, doresc sa stiu care este procedura in cazul timbrarii unei cereri de partaj, ma refer la valoarea ei, in conditiile in care , imobilul este achitat doar pe jumatate, iar instanta, suntem in faza premergatoare fondului, a dispus achitarea taxei pe intreaga valoare a imobilului, eu cerand atribuirea mie a acestui imobil deoarece eu am achitat jumatate din imobil prin vanzarea unei case si a unei masini, am fost casatorit doar un an, apoi am divortat si ratele ce au urmat, sunt platite exclusiv de mine, cu documente. Pot cere reexaminarea valorii timbrarii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: JulieC , utilizator 15:55, 16 Mai 2013
Buna ziua,
Puteti solicita reexaminarea acetei taxe de timbru.
Valoarea taxei de timbru este de 3% din valoarea stabilita de dumneavoastra sau de expert.
Va puteti adresa instantei si cu cerere de ajutor public judiciar pentru: scutirea totala, scutirea pe jumatate sau plata esalonata a taxei, in functie de valoarea veniturilor realizate de dumneavoastra si de cei cu care gospodariti impreuna.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns. Intrebarea mea este: daca pe contractul de vanzare cumparare scrie 100.000 de euro si eu am platit doar 50.000, restul se plateste in rate, se timbreaza valoarea totala a imobilului sau doar partea care este achitata? Va multumesc.

[Mesaj editat - 3.3 din regulament]
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare taxa timbru pentru transformare antecontract in contract adriandimitriu adriandimitriu Buna ziua, Am facut un antecontract iar promitentul nu a poutut sa-si onoreze obligatiile (obtinerea cadastrului). ce taxe de timbru se platesc pentru a ... (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar JulieC JulieC Buna seara, pot obtine scutire totala de timbru in cazul unui partaj si in conditia in care nu am un venit peste 300 ron pe cap de membru al familiei? Se ... (vezi toată discuția)
Proces taxa poluare pe rol pot vinde masina? BogdanLupu BogdanLupu Buna ziua as dori sa intreb daca pot vinde autoturismul desi am un proces privind recuperarea taxei poluare cu hotararea scadenta in Noiembrie. La ANAF voi ... (vezi toată discuția)