avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere pentru copil 10 luni
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere pentru copil 10 luni

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti cand se introduce copilul la plata intretinerii. Am citit ca exista o lege 67/ 2017 unde copii sunt scutiti pana la 3 ani de la plata intretinerii. Administratorul nostru spune ca este valabil doar pentru cei care au separatie la gaze. Acesta este modul de aplicare al legii ? Pot obtine un document oficial de undeva daca am dreptul la aceasta scutire?
Cel mai recent răspuns: Bogdan_86 , utilizator 20:13, 22 Decembrie 2018
Buna ziua.
Acea lege nu mai este valabila, a modificat un articol dintr-o alta lege ce nu mai este valabila...
Aceasta lege s-a inlocuit cu Legea 196/2018, in care, cel putin eu, n-am citit nimic legat de scutirea de la intretinere a copiilor sub o anumita varsta.
Poate o cititi dvs. si gasiti ceva legat de acest aspect...
Pana atunci, eu cred ca, copilul trebuie trecut la intretinere..
Poate dati o copie din lege si administratorului, dupa raspunsul dumnealui banuiesc ca nu a auzit de ea sau nu l-a interesat...
Oricum, aveti montate contoare de consum la fiecare utilitate ( apa calda/rece, consum gaz, consum caldura, etc.),nu?
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Legea invocata de dv permitea facilitatea scutirii de la plata cote comune intretinere numai cu acordul adunarii generale a memnbrilor proprietari
Respectiva lege a fost abrogata concomitent cu disp L nr 230/2007
Dispozitiile in vigoare prevazd obligatia proprietarului sa informeze asociatia de proprietari despre modificarea numarului de persoane,indiferent de varsta,sex sau alte criterii care locuiesc provizoriu minimum 15 zile /luna sau definitiv in condominiu
Art. 30, alin. 1 spune asa:

Proprietarii din condominii au obligația să notifice președintelui orice schimbare intervenită
în structura și numărul membrilor familiei prin deces, căsătorii sau nașteri, persoanele luate în
spațiu, precum și locatarii/comodatarii ca urmare a închirierii sau a împrumutării locuinței.


Aceasta obligatie se aplica si daca la momentul promulgarii acestei legi erau deja copii cu varsta pana in 3 ani (care conform vechii legi erau exceptati de la plata intretinerii)? Daca da, de unde reiese aceasta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de la plata intretinerii a copiilor cu varsta pana in 3 ani migaste migaste S-a publicat in Monitorul Oficial Legea 67/2017; prin aceasta se introduce un alineat la art. 47 din Legea 230/2077 a asociatiilor de proprietari, alineat prin ... (vezi toată discuția)
Se plătește întreținere pentru copiii sub 3 ani? nu s-a făcut adunare generală pe tema asta și administratorul mi-a spus că legea nu se aplică Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Am un baietel nascuta pe 13,12,2017. De la data de 16,11,2018 platesc intretinere si pentru el. Este in regula acest lucru? Cand am intrebat cand o ... (vezi toată discuția)
Buna . am tot căutat lege și nu găsesc . as dori sa știu ... Andrap98 Andrap98 Buna . Am tot căutat lege și nu găsesc . As dori sa știu de la ce vârsta se trec copiii la cheltuiala la bloc ? Nasc curând și doresc sa știu dacă se ... (vezi toată discuția)