Buna ziua,
In 2014 am divortat si nu am facut inca partajul. Fostul sot are un apartament cumparat inainte de casatorie, pe care vrea sa mi-l dea mie la partaj, pentru daunele suferite in timpul relatiei :)) El are o poprire destul de mare pe cont, ca urmare a unui imprumut bancar luat pe firma, nereturnat si pentru care a garantat ca fidejusor. Se poate face partajul in aceasta situatie?
Nu e vb de partaj pt ca e bunul lui propriu, nu aveti cum sa il partajati ca e al lui. Ca sa vi-l dea dvs, trebuie sa vi-l doneze/ sa vi-l vanda... Poate instraina imobilul daca nu e vb de executare imobiliara, dar si creditorul poate ataca acel act de instrainare.
Daca ati fi vrut sa faceti schema asta mai demult, puteati cere la divort despagubiri si putea sa va dea in plata imobilul.. acum e tarziu
Continui cu intrebarea mea...fostulsot nu a platit pensie alimentara in tot acest timp. Putem compensa restantele la pensia de intretinere cu acest apartament? Nu as vrea sa ajungem la judecator, preferam calea notariala
Se poate face donatie indirecta, prin care sa se compenseze pensia alimentara neachitata cu acest imobil? Suma acumulata in 4 ani, pentru cei 2 copii, este apropiata de valoarea imobilului