Sunt divorțată din 2017 si am o fetiță cu fostul soț. Am luat în timpul căsătoriei un apartament prin Prima casă. In februarie 2020 am zis sa mai dam o șansă și de dragul fetei și pt familie. După aproape un an el decide că nu mai dorește să fim împreuna din cauza mea. Am uitat sa menționez că a dorit să mergem,după ce s-a pronunțat divorțul, în notariat sa cedez partea mea la apartament,dandu-mi o sumă(5000 lei noi). Acum problema este ce de făcut plec pur și simplu,fără niciun drept? Și prima oara ne-a alungat din casa dar nu a recunoscut. Banca nu a acceptat in totalitate acel document făcut în notariat pentru că încă mai primesc mesaje de informare din partea băncii. Eu cred că ar fi corect din partea unui Tata sa plece el daca nu ii convine să își caute chirie. Nu sa ne gonească copilul fiind minor. Acea suma de 5000 de lei am cumpărat obiecte pe care le-am adus în apartament. Ce mă sfătuiți?
Mulțumesc mult.
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Acum problema este ce de făcut plec pur și simplu,fără niciun drept?
Pai, da. Ati facut partajul casei, ati primit sulta cum v-ati inteles. Ca sa fie si mai rau, nu ati avut acordul bancii ca fostul sot sa preia creditul, deci in fata ei, sunteti ambii datori,
Ce ati mai avea de partajat, sunt bunurile din casa.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai daca ati facut partaj?! e singurul proprietar!
Cand ati disvortat si ati facut partajul, stiati asta, nu ?
Nu pe fetita o evacueaza, ci pe dvs, iar fetita are locuinta la dvs, acolo unde va veti muta. alina05_07 a scris:
Da. Deci el are dreptul asupra casei in totalitate și dreptul de a mă evacua pe mine și pe fetiță? Am înțeles .multumesc
Nici pensia alimentara nu a mai achitat-o in acest timp cat am fost "împăcați". Am crezut că moral nu e nevoie din moment ce formam o familie și îi asigurăm fetiței cele necesare.El s-a bucurat că a scăpat de dat bani. Acum îmi zice ca îmi pune pensia pe luna asta și să mă duc unde vreau. Pensia alimentara se poate cere retroactiv? Sau din luna in care nu mai suntem împreună? mulțumesc