avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua! Povestea mea incepe cu fosta nevasta, cu care am fost casatorit 7 ani, in urma casatoriei a rezultat o fetita. in urma cu 2 ani jumatate am divortat, fiind nevoit sa ma mut de acasa,inainte ca divortul sa se finalizeze,(la notar, pe cale amiabila) deoarece dansa, s-a mutat cu noul iubit in apartamentul achizitionat prin prima casa, tot in timpul casatoriei. Notarul a stabilit sa-i platesc pensie alimentara 1/4 din venitul net lunar...Toate bune si frumoase, pana la impatirea ratei (credit de nevoi personale,facut tot in timpul casatoriei). intre timp m-am recasatorit si eu. Am incercat sa ne cumparam alt apartament, dar eu inca mai figurez la biroul de credite ca avand acel apartament, in care locuieste fosta sotie, cu iubitul si fiica mea. Timp de 2 ani jumatate, ea nu a avut venit suficient sa preia singura apartamentul, iar iubitul ei, este rau platnic la banca si nu o poate ajuta, dar in urma discutiilor amiabile, am inteles-o si am asteptat pana acum, cand am facut si partajul acestuia la notar. Anul trecut cand m-am hotarat sa imi iau alt apartament cu noua sotie, am discutat si cu fosta sotie, si cea din urma a sugerta sa nu-i mai platesc pensie alimentara pana reuseste sa preia singura apartamentul, ca sa nu ne incurce pe noi, cu banii (in momentul respectiv, noi locuind in chirie). Timp de 1 an de zile nu am mai platit pensie alimentara, iar acum la partaj, i-am cedat tot ei, inclusiv, partea de 2000 si ceva de euro, ce imi reveneau mie, ca am platit impreuna apartamentul o perioada, ca sa ma trezesc cu notificare de la avocatul ei ca vrea pensia alimentara, recalculata de la divort.(mentionez ca din cei 1/4 am scazut 1/2 din rata creditului de nevoi personale, deoarece nu isi permite sa-mi dea partea ei de bani, desi eu am facut o refinantare la respectivul credit, deci i-am platit si partea ei, de 9000 de lei.) Sunt constient ca toate doveziile sunt de partea ei, deoarece eu i-am cedat tot, crezand ca totusi , ramane amiabil, cum a fost discutia, si acum vrea 11000 de lei...Precizez ca noua nevasta inca nu are indemnizatia de crestere a copilului, (urmeaza sa vina in urmatoarele lui, copilul fiind nascut anul acesta)si am singurul venit in familie si rate destul de mari, deci nu-mi pot permite sa-i platesc aceasta suma. Nu pot demonstra ca ea a fost de acord sa nu-i platesc pensia alimentara si de aceea s-a strans o parte de bani si diferenta e din partea ei de credit? Trebuie sa mai spun ca fetita, o iau de doua ori pe luna, deoarece nu mi-o da mai mult, iar in 90% din timp o iau de la bunici, deoarece, ea lucreaza ore suplimentare mereu. Si ea si noul iubit castiga foarte bine si fara respectivele ore suplimentare.
Chemati-o la mediere, poate va intelegeti cumva- sa scadeti suma, sa o platiti in rate etc.. Tineti cont ca va poate face plangere penala si chiar e rau pt ca ati avut venituri.
Si sa va execute silit e rau ca veti plati in plus si cheltuieli de executare.
Oricum, trebuia sa fi facut un act din care sa rezulte ca i-ati dat pensia si ea v=a dat aceeasi suma pt credit.
Pensia nu are legatura cu creditele, trebuia achitata.
Daca ati declarat la partaj ca nu mai aveti bucruri de impartit si drepturi de creanta de cerut.. nici pe partea asta cu creditele nu mai puteti scoate bani de la ea.
Deci, in opinia dumneavoastra, am cazut de prost, ca am incercat sa rezolvam amiabil si acum eu ii platesc creditul, ii las apartamentul si ii mai dau si bani sa-l renoveze... Super legislatie.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
MisteriosulDCO, utilizator
Pai ce legatura are legislatia ? :-/
Pai toate legile sunt de partea ei, la aia ma refeream...
MisteriosulDCO a scris:

Deci, in opinia dumneavoastra, am cazut de prost, ca am incercat sa rezolvam amiabil si acum eu ii platesc creditul, ii las apartamentul si ii mai dau si bani sa-l renoveze... Super legislatie.

Nu va obligat nici o lege să vă furați singur căciula. Singura obligație legală pe care o aveți este să platiți copilului pensia de întreținere și să vă exercitați autoritatea părintească și legăturile personale cu minorul.
Nu e nici o lege de partea ei în ce privește creditul bancar, partajul, sulta.
Rezolvarea "amiabilă" se face cu înscrisuri în care se condiționează cu clauze severe orice condiție de cedare care obligatoriu trebuie compensată cedarea din cealaltă parte.
Amiabilitate verbală NU prea există în lume, decât rare excepții.

Ieremia 17:5 „Aşa vorbeşte Domnul: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor..."

Ați avut dreptul la partaj, la sultă..., nici o lege nu vă putea obliga să îi lăsați ei milostenie în NUMELE DOMNULUI banii din credit care trebuia să vii înapoieze și sulta pentru apartament.
Ați greșit, iar greșeala se plătește scump, dar se și învață din gafe pentru viitor..
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara + credit ipotecar IuliaEftimie IuliaEftimie Divortata in 2009 cu un minor in intretinere. Pensie alimentara platita pana in 2010. Nu exista partaj. Am credit ipotecar pe apartament, platit la zi, ... (vezi toată discuția)
Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere savinermia savinermia Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor? -act care se poate ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta apartament mareboys mareboys In urma procesului de divort si apoi a unui proces de partaj , mi-a fost incredintat apartamentul, cu obligatia platii unei sulte catre fosta sotie. Desi a ... (vezi toată discuția)