avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua! Povestea mea incepe cu fosta nevasta, cu care am fost casatorit 7 ani, in urma casatoriei a rezultat o fetita. in urma cu 2 ani jumatate am divortat, fiind nevoit sa ma mut de acasa,inainte ca divortul sa se finalizeze,(la notar, pe cale amiabila) deoarece dansa, s-a mutat cu noul iubit in apartamentul achizitionat prin prima casa, tot in timpul casatoriei. Notarul a stabilit sa-i platesc pensie alimentara 1/4 din venitul net lunar...Toate bune si frumoase, pana la impatirea ratei (credit de nevoi personale,facut tot in timpul casatoriei). intre timp m-am recasatorit si eu. Am incercat sa ne cumparam alt apartament, dar eu inca mai figurez la biroul de credite ca avand acel apartament, in care locuieste fosta sotie, cu iubitul si fiica mea. Timp de 2 ani jumatate, ea nu a avut venit suficient sa preia singura apartamentul, iar iubitul ei, este rau platnic la banca si nu o poate ajuta, dar in urma discutiilor amiabile, am inteles-o si am asteptat pana acum, cand am facut si partajul acestuia la notar. Anul trecut cand m-am hotarat sa imi iau alt apartament cu noua sotie, am discutat si cu fosta sotie, si cea din urma a sugerta sa nu-i mai platesc pensie alimentara pana reuseste sa preia singura apartamentul, ca sa nu ne incurce pe noi, cu banii (in momentul respectiv, noi locuind in chirie). Timp de 1 an de zile nu am mai platit pensie alimentara, iar acum la partaj, i-am cedat tot ei, inclusiv, partea de 2000 si ceva de euro, ce imi reveneau mie, ca am platit impreuna apartamentul o perioada, ca sa ma trezesc cu notificare de la avocatul ei ca vrea pensia alimentara, recalculata de la divort.(mentionez ca din cei 1/4 am scazut 1/2 din rata creditului de nevoi personale, deoarece nu isi permite sa-mi dea partea ei de bani, desi eu am facut o refinantare la respectivul credit, deci i-am platit si partea ei, de 9000 de lei.) Sunt constient ca toate doveziile sunt de partea ei, deoarece eu i-am cedat tot, crezand ca totusi , ramane amiabil, cum a fost discutia, si acum vrea 11000 de lei...Precizez ca noua nevasta inca nu are indemnizatia de crestere a copilului, (urmeaza sa vina in urmatoarele lui, copilul fiind nascut anul acesta)si am singurul venit in familie si rate destul de mari, deci nu-mi pot permite sa-i platesc aceasta suma. Nu pot demonstra ca ea a fost de acord sa nu-i platesc pensia alimentara si de aceea s-a strans o parte de bani si diferenta e din partea ei de credit? Trebuie sa mai spun ca fetita, o iau de doua ori pe luna, deoarece nu mi-o da mai mult, iar in 90% din timp o iau de la bunici, deoarece, ea lucreaza ore suplimentare mereu. Si ea si noul iubit castiga foarte bine si fara respectivele ore suplimentare.
Buna ziua.
Cand e vorba de obligatia de plata pensie de intretinere minor, restul sunt detalii care in instanta nu conteaza. Nu puteti face niciun fel de intelegeri financiare care sa pericliteze plata pensiei. In acest moment sunteti pasibil de plata retroactiva.
Nu stiu daca printr-o intelegere la mediere mama copilului isi poate asuma renuntarea. E un drept al minorului care nu poate face obiectul unor negocieri. E strict decizia mamei, daca va solicita plata din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara + credit ipotecar IuliaEftimie IuliaEftimie Divortata in 2009 cu un minor in intretinere. Pensie alimentara platita pana in 2010. Nu exista partaj. Am credit ipotecar pe apartament, platit la zi, ... (vezi toată discuția)
Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere savinermia savinermia Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor? -act care se poate ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta apartament mareboys mareboys In urma procesului de divort si apoi a unui proces de partaj , mi-a fost incredintat apartamentul, cu obligatia platii unei sulte catre fosta sotie. Desi a ... (vezi toată discuția)