avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj daca exista poprire pe cont
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj daca exista poprire pe cont

Buna ziua,
In 2014 am divortat si nu am facut inca partajul. Fostul sot are un apartament cumparat inainte de casatorie, pe care vrea sa mi-l dea mie la partaj, pentru daunele suferite in timpul relatiei :)) El are o poprire destul de mare pe cont, ca urmare a unui imprumut bancar luat pe firma, nereturnat si pentru care a garantat ca fidejusor. Se poate face partajul in aceasta situatie?
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
Elena717, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena717 , utilizator 16:26, 21 Decembrie 2018
O dare in plata, da. Mergeti la notar.
As merge mai degraba pe o executare silita, ca prin executare sa piarda acel imobil, sa adjudecati imobilul in contul creantei Sau macar somati-l prin executor sa plateasca toata suma restanta, aratand in somatie cum e calculata suma, apoi mergeti la notar sa va dea in plata.

Prestatiile compensatorii ( in cazul casatoriile de peste 20 de ani )sau despagubirile se cer odata cu divortul, nu la 4 ani dupa.
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
Nu dorim sa apelam la judecatori, executori, etc. Ci sa mergem pe intelegere amiabila. Vom merge la notar dupa sarbatori. Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu santaj privind pensia alimentara Vicky1 Vicky1 Am divortat de sotul meu si divortul s-a incheiat in septembrie 2014. A fost obligat la plata unei pensii alimentare pe care a refuzat sa o dea copilului sau ... (vezi toată discuția)
Executare pensie alimentara ContSters329251 ContSters329251 Fostul sot nu-mi plateste pensia alimentara stabilita de instanta (nici nu i-am cerut pana acum, avand in vedere ca suma e f mica iar prin partaj mi-au revenit ... (vezi toată discuția)
Sunt divorțată din 2017 si am o fetiță cu fostul soț. am ... alina05_07 alina05_07 Sunt divorțată din 2017 si am o fetiță cu fostul soț. Am luat în timpul căsătoriei un apartament prin Prima casă. In februarie 2020 am zis sa mai dam ... (vezi toată discuția)