avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... STRAMUTARE CAUZA CERCETARE PENALA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

STRAMUTARE CAUZA CERCETARE PENALA

Intr-un dosar penal partea vatamata a atacat in instanta rezolutia procurorului unui parchet de pe langa o judecatorie,de neincepere a urmaririi penale, solicitand ICCJ stramutarea judecarii cauzei.
ICCJ a admis stramutarea, iar instanta de judecata numita de ICCJ care este din alt judet a judecat cauya si a dispus inceperea urmaririi penale, trimitand cauza la prim procurorul tribunalului din judetul in care parchetul judecatoriei a dispus neinceperea urmaririi penale.
Intrebare - Partea vatamata poate cere si de aceasta data ca cercetarea penala sa fie facuta de un parchet din afara judetului in speta respectiva ?
Daca da, care este procedura in aceasta directie ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:41, 16 Noiembrie 2009
Procedura de urmat va fi aceeasi ca si in primul caz mentionat
Daca exista in continuare suspiciuni dovedite, sigur ca se poate, iar procedura este aceeasi (asa cum a precizat si colega legally)...
Dreptul de a solicita stramutarea cauzei exista.
Ceea ce se va decide este insa greu de prevazut.
Dvs. stiti cel mai bine ce ar trebui facut si din ce considerente.
Daca ati reusit o data nu este exclus sa reusiti si a doua oara.
Succes!

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutarea cauzei penale ramy84 ramy84 Prin Ordonanta Procurorului s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala a invinuitei pentru infractiunea de delapidare. Prin plangerea partii vatamate ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa desfiintarea unei ordonante a parchetului de catre judecatorie? irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 O plangere impotriva ordonantei procurorului cu NUP s/a judecat si a fost admisa plangerea,s/a desfiintat ordonanta si s/a stabilit un termen de judecata. Va ... (vezi toată discuția)
Raspuns parchet dodorel62 dodorel62 Am facut o plangere la parchet pentru o persoana,acesta a trimes sesizarea mea la politie pentru cercetare,mi sa luat declaratie la politie si nu am renuntat ... (vezi toată discuția)