avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de vechime

O persoana este angajata in mediul privat pe un post cu studii superioare. Perioadele in care a lucrat pe posturi cu studii medii intra in calculul pentru sporul de vechime?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
M-A-N, utilizator
Cel mai recent răspuns: M-A-N , utilizator 09:26, 24 Decembrie 2018
Daca se acorda spor de vechime, intra si acele perioade in calcul.
Exista vreo reglementare legala in acest sens?
Potrivit art.16 alin.5 C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Astfel, vechimea in munca se refera la totalitatea perioadelor in care o persoana a desfasurat activitati in baza unui contract individual de munca si nu doar perioada in care salariatul a lucrat in cadrul unei anumite societati sau pe o anumita functie.
Pt. mediul privat exista vreo reglementare legala privind nivelul sporului de vechime si nr. de ani incepand de la care se acorda sporul de vechime?
Pentru sectorul privat, sporul pentru vechime se acorda numai daca este prevazut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

Alte discuții în legătură

Vechime - studii medii Adi20000 Adi20000 Bună ziua, Se poate adăuga spor de vechime pentru cei cu studii medii? O persoana cu studii medii are 8 ani vechime în munca dar tot 1250 are ... (vezi toată discuția)
Buna seara! lucrez in domeniul privat de aproape 8 ani, in afara ... Radu7 Radu7 Buna seara! Lucrez in domeniul privat de aproape 8 ani, in afara de contractul individual de munca altceva nu posed.Conform art 42 din Lg 5 vechimea in munca ... (vezi toată discuția)
Remuneratie incorecta ella120570@gmail.com ella120570@gmail.com De ce se da voie ca in contract ,la salariul minim pe economie( pt studii superioare) sa se mentioneze ca toate sporurile sunt incluse? De ce spururile la ... (vezi toată discuția)