avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am investit o sumă dată de părinți într-o casă a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am investit o sumă dată de părinți într-o casă a soțului dinainte de căsătorie. Pot recupera banii în caz de divorț?

Parintii meu au vandut un apartament pt a renova o casa a sotului meu. Casa este pe numele lui dinainte de a ne casatorii. Vreau sa stiu daca investitia facuta (mare parte din facturi sunt pe numele meu de domnisoara) in casa respectiva,mi o pot recupera in urma unui divort. Mentionez ca avem si o fetita de 4 ani:
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 07:47, 16 Ianuarie 2019
Investitia poate fi recuperata aveti un drept de creanta asupra sumelor respective.
cu conditia ca sotul sa recunoasca dreptul de creanta si sa nu invoce prescriptia
Imi puteti explica mai detaliat va rog?

DinuX a scris:

cu conditia ca sotul sa recunoasca dreptul de creanta si sa nu invoce prescriptia

Nu e musai sa recunoasca, dar trebuie sa dovediti ce ati scris aici, nu sunt suficiente facturile, De exemplu, un bun care e pe facturi , sa fie vizibil in casa.. martori, orice mijloc de proba.
Pe perioada casatorie, termenul de prescriptie nu curge.
Pai cand ati facut investitia, cand v-ati casatorit? Ati divortat deja?
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
DinuX, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt casatorita de 20 de ani si stau in casa sotului. ... ozana.cos ozana.cos Buna ziua, Sunt casatorita de 20 de ani si stau in casa sotului. Casa este jumatate pe numele lui, jumatate pe numele fratelui lui. Este un apartament in ... (vezi toată discuția)
Casa cumpărată înaintea casatoriei sleo sleo buna ziua,doresc sa cumpăr copilului o casa,care va fi plătită ,o parte prin credit ipotecar;dacă in timpul cât se plătește,intervine căsătoria,cine ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotiilor dupa casatorie asupra imobilului Alexandra Lucaciu Alexandra Lucaciu Părinții meu urmează să îmi dea in moștenire o casa la rosu. Nelămuririle mele sunt: -dupa căsătorie casa devine bun comun? -daca in timpul ... (vezi toată discuția)