avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am fost ales președinte al asociației de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am fost ales președinte al asociației de proprietari dar eu, deși stau acolo, nu sunt membru. Acum cineva din asociație contestă faptul că aș fi avut dreptul să semnez un contract de colaborare. Poate fi considerat uz de fals ce am făcut?

Bună ziua,

1. O să vă prezint pe scurt o situație cel puțin controversată pentru care aș avea nevoie de lămurire. Din cauza că asociația de proprietari al blocului nostru nu a avut președinte (a decedat in 2009) în funcție la ultima ADA s-a votat cu acordul meu să fiu președinte. Problema este că eu personal m-am mutat in 2015 în bloc iar de atunci nu am depus cerere pentru a deveni membru al asociației de proprietari iar din cât am înțeles din legea 230/2007 nu pot fi membru fără un acord de asociere. Corectați-mă dacă greșesc.

2. După ce m-au ales președinte primul lucru care am făcut a fost să semnez un contract de colaborare dintre AP și o firmă administratoare. Asta este marea problemă, cineva din asociație acum contestă faptul că nu aș fi avut dreptul să semnez nici un fel de document. Se consideră uz de fals acest lucru sau nu? Aș putea să anulez cumva contractul?
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: djszabi , utilizator 22:42, 22 Decembrie 2018
conditia principala pentru a fi membru este sa fii proprietar.
Faptul ca nu ati avut un petic de hartie semnat este un amanunt nesemnificativ: banuiesc ca in acest moment aveti acel petec de hartie.
Restul sunt carcoteli ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule, faceti o cerere pentru a deveni membru al asociatiei cu data la care v-ati mutat in bloc sau chiar cu data adunarii generale a proprietarilor in care ati fost ales presedinte, puneti membrii din comitet de la data respectiva sa semneze si ati intrat in "legalitate".
Le explicati cu "frumosul" ca in cazul in care fac pe nebunii si nu semneaza antedatat pot fi trasi la raspundere pentru ca in calitate de membri in CEx nu au organizat si condus legal AGP in care ati fost ales presedinte, toate actele intocmite ulterior de CEx putand fi anulate pe motiv de nelegalitate a alegerii presedintelui, astfel ca pot fi si ei trasi la raspundere.
In concluzie, cerere, semnaturi, mototoliti hartia aia nitzel, o puneti vreo 10 minute la o lampa aprinsa sa se bronzeze, apoi o bagati la dosar si gata, sunteti in legalitate, si ca presedinte si cu contractul de administrare.
Bagati-l domle pe reclamagiu in comitet, sa il injure lumea si pe el, nu sa comenteze de "pe margine", ca la fotbal, politica si asociatii de proprietari se pricep toti!
Pentru a va informa corect si complet asupra dispozitiilor care guverneaza infiintarea,
organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari este necesar ca in exercitarea responsabilitatii de reprezentant legal al unei asociatii de proprietari sa cunoasteti dispozitiile in domeniu
Legea nr 230/2007 si norma acesteia de functionare HG nr 1588/2007 nu mai opereaza sunt abrogate
Actualmente opereaza din 28.09.2018 disp L nr 196/2018
Este temeinica sustinerea referitoare la aspectul ca dv neavand calitatea de membru proprietar ,pe cale de consecinta nici nu aveati dreptul sa va depuneti candidatura si nici sa fiti ales de catre adunarea generala drept reprezentant legal al asociatiei de proprietari
Este situatie speciala care se poate solutiona printr-un compromis
Daca este sa analizam eventualele consecinte alle faptului ca la momentul alegerii nu detineati calitatea de membru proprietar,legal pot fi contestate toate actele si actiunile exercitate de dv in perioada de la alegere,inclusiv temeinicia si legalitatea semnarii tuturr documentelor asociatiei,listele lunare de intretiere ,inclusiv temeinicia si legalitatea beneficierii de indemnizatie lunara
Analizati oportunitatea compromisului de incheiere acord de asociere care ar solutiona problemele
Mulțumesc pentru răspunsurile prompte. Ideea principală este că îmi voi da demisia deorece sunt mai multe persoane care îmi contestă poziția. Problema este că jumătate din proprietari nu au cerere de a adera la AP printre care se află și acele persoane care contestă poziția. În principiu aș vrea să anulez contractul acela și asta aș dori să aflu dacă există vreo cale legală de a o anula, urmând ca noul președinte să-l semneze după alegerea lui în funcție.

În cazul în care nu aș fi fost proprietar și deveneam președinte ce se întâmpla?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
djszabi, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule, nu le oferiți satisfacția demisiei! Demisia este un fapt unilateral, nu se demisionează pentru ca așa vor unii sau alții, numai în cazul în care doriți să nu mai continuați vă puteți da demisia, știți vorba Nu mor caii când vor câinii? Așa că lăsați câinii să latre și vedeți-vă de treabă, dacă aveți satisfacția lucrului bine făcut, continuați.

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari robertnelu robertnelu Buna ziua, Presedintele unei asociatii de proprietari trebuie sa fie proprietar in acel bloc? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari pierdere mandat la vanzare apartament tibia tibia Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari si mi-am vandut apartamentul. Pierd automat calitate de Presedinte sau exista un termen? Mai e nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari lisapril lisapril Buna ziua . Sunt de 7 ani aleasa presedintele unei asociatii de proprietari si am descoperit recent ca la momentul alegerii mele eu nu eram membra a asociatiei ... (vezi toată discuția)