avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatii de proprietari

Buna ziua . Sunt de 7 ani aleasa presedintele unei asociatii de proprietari si am descoperit recent ca la momentul alegerii mele eu nu eram membra a asociatiei de proprietari.
Imi puteti spune care este situatia mea din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:24, 11 Iulie 2019
Buna ziua,
Daca nu s-a sesizat nimeni, in special cenzorul pana acum si nu sunt probleme...
Puteti organiza o noua adunare generala, conform legislatiei actuale, in care sa fiti aleasa prresedinta a asociatiei...
Buna ziua,

Doar membrii Asociatiei de proprietari pot fi alesi in organele de conducere ale acesteia.

Alegearea dvs. ca presedinta a Asociatiei de proprietari in aces caz, este nelegala.

Va citez din Legea 230/2007, legea care era in vigoare la data cand dvs. ati fost aleasa presedinta a Asociatiei, prin urmare legea aplicabila in acest caz.

Art. 9 “Proprietarii membri ai asociației de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a proprietarilor, să își înscrie candidatura, să candideze, să aleagă și să fie aleși în structura organizatorică a asociației de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie să aibă capacitate deplină de exercițiu.”
Art 23 alin (2) “Adunarea generală este alcătuită din toți proprietarii membri ai asociației de proprietari.”

Pana la constarea de catre o instanta a nulitatii hotararii Adunarii generale in care ati fost aleasa presedinta Asociatiei, dvs. aveti aceasta calitate, daca cineva solicita insa anularea acestei hotarari, atunci vor fi probleme.

Ca solutie legala, trebuie sa convocati o noua Adunare generala in care sa fie ales un presedinte, fie dvs., fie o alta persoana.

Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Intre timp ati incheiat acord de asociere cu asociatia de proprietari ?
Daca se constata ca ati fost alaeasa reprezentant legal fara a intrunii conditiile legal prevazute ,exista riscul ca partea interesata sa solicite anularea tuturor deciziilor dv ,inclusiv restituirea sumelor percepute pentru exercitarea functiei
Nu am fost remunerata insa imi fac probleme mai ales in ceea ce priveste documentele semnate: contractul cu administratorul, contractul cu firma de reparatii etc.
Daca nu le contesta nimeni nu sunt probleme...
Organizati cat mai repede acea adunare generala si rezolvati problema. Apoi puteti semna din nou alte contracte...
In caz de probleme*...nu o sa le aveti singura ci si comitetul, cenzorul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie proprietari dumitrucera dumitrucera Este obligatoriu ca presedintele unei asociatii de proprietari sa fie proprietar si daca da, unde este stipulat?Mentionez ca presedintele asociatiei nu este ... (vezi toată discuția)
Locuim intr-un apartament pe care l-am donat fetei noastre, deci ... Mioara Nana Mioara Nana Locuim intr-un apartament pe care l-am donat fetei noastre, deci actul de proprietate inclusiv contractele de utilitati sunt pe numele ei. Am procura ... (vezi toată discuția)
Presedinte neproprietar al asociatiei de proprietari seek4fun seek4fun Buna ziua, In blocul unde locuiesc nu doreste nimeni sa preia functia de presedinte al asociatiei de proprietari. In consecinta, incerc sa iau in calcul ... (vezi toată discuția)