avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum imi pot pastra copilul dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum imi pot pastra copilul dupa divort

Buna.ziua numele meu este Mihaela. am si eu o intrebare si as vrea putin ajutor sunt casatorita de 12 ani si eu cu sotul meu nj prea ne mai intelege imi aduce acuzatii ca si cum l.as insela dar fara nici o proba dovada sau vre.un fel de argument plauzibil.avem un baietel de 6 ani si as dori sa.l iau la mine dar ma ameninta ca nu al voi lua ca va face tot posibilul sa.l tina departe de mine vreau copilul nu vreau nimic alceva nici casa nici pamantul ce are el nu ma intereseaza vreau sa invete la o gradinita buna si asta vreau sa fac sa.l duc la o scoala mai buna decat unde e acum.vreau sa ma ocup de el cum stiu eu mai bine cu toate ca sunt ocupata cu munca mult.imi tot spune ca va iesi copiljl un prost daca ne vom desparti nu cred are vre.o legarura cu asta despartirea ai tot spun sa tinem legatura pentru copil ca e mai bine ca sa nu.l invatam rasfatat si sa nu tina cu unu mai mult si unul mai putin dar refuza categoric.motivul divortului e nepotrivire de caracter nu gandim la fel si avem opinii total diferite.tin sa mentionez inca e" baiatul lui taticu" cu toate ca are o varsta de 38 de ani.si asta e unul din motive pt care vreau sa divortez la orice problena trebuie sa.l intrebe le tati.mda....nu poate lua decizii de unu singur pt ca nu.l duce capul deci as dori mai multe detalii cjm as putea sa pastrez baiatul.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:55, 24 Decembrie 2018
Regula generală este autoritatea părintească comuna și stabilirea domiciliului copilului la mama, acolo unde va sta ea.
Așa ca nu va faceți probleme, nu va poate lua copilul.
Buna seara,
Solicitati divortul
- solicitati stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra cu 99% sanse de castig
- solicitati exercitarea autoritatii parintesti in comun 100% sanse de castig
- solicitati pensie de intretinere 100% sanse de castig
- solicitati stabilirea unui program de legaturi parintesti ale minorului cu tatal.
Sanse sa castige el copilul de 8 ani sunt 1%.
Daca devine agresiv fizic sau psihic solicitati ordin de restrictie.
Liniile de forță ale jurisprudenței converg către stabilirea domiciliului minorului la mamă, deci puteți sta destul de liniștită; totodată, solicitați ca autoritatea părintească să se exercite în comun, pensie de întreținere și, bineînțeles, desfacerea căsătoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru stabilirea domiciliului copilului la mama , ce demersuri trebuiesc facute? Iuliana Florea Iuliana Florea As dori sa stiu ce probe sau dovezi ar trebui sa am eu ca mama pentru a-mi lua copilul cu mine la mama mea care locuieste in alt judet? Nu mai vreau sa traiesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Copii la bunici cât mama e plecată la muncă în străinătate 85ana85 85ana85 Buna.daca duc copii la parinti mei si eu nu sunt divortata de el doar suntem despartit el poate sa mii ia de acolo daca eu plec in strainatate ? (vezi toată discuția)