Buna ziua ,
In ce conditii se poate solicita la Judecatorie amanarea termenului de judecata pentru apel la o sentinta civila privind executarea silita,care inteleg ca se depune in termen de 10 zile de la comunicare ?
Se poate invoca si faptul ca termenul fiind pe 28 decembrie,include si perioada de sarbatori,si nu este timp pentru pregatirea apelului ?
Taxa de timbru,reprezinta 50% din valoarea primei taxe platite la depunerea contestatiei la executare ?
Multumesc
Din pacate, termenul este imperativ prevăzut de lege, trebuie respectat, pentru a nu vi se respinge apelul ca tardiv.
Luați legătura cu un avocat pt a vi-l formula, taxa este de 50% din taxa de la fond, vă va pune instanța în vedere s-o achitați, momentan trebuie formulată cererea de apel.
Multumesc pentru raspuns !
Pot face in prima faza cerere simpla de apel,cu mentiunea ca voi face completari ulterioare ?
Termenul este in data de 28 dec,timpul este foarte scurt,mai ales in aceasta perioada,este dificil sa contactezi pe cineva specializat in domeniu, acum avand in vedere si minivacanta de Craciun,la acest aspect m-am si referit mai sus,nu la faptul ca nu as avea eu timp.
Recuperatorul invoca tardivitatea contestatiei,din acest motiv a fost respinsa contestatia,si trebuiesc analizate niste acte in acest sens,deoarece el a venit cu un Proces-verbal din anul 2016,pentru care nu exista nicio semnatura de primire,eu nu am primit niciun act,imprumutul a fost facut in 2010,si abia in luna iunie 2018 am aflat despre aceasta executare silita,si am depus contestatia in cadrul celor 15 zile.