avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum fac sa imi transfer banii din pilonul 2 in pilonul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum fac sa imi transfer banii din pilonul 2 in pilonul 1 sau se face automat?

Am inteles ca s-a dat o ordonanta si se pot muta acum banii din pilonul 2 inapoi cum erau inainte de 2008 cand m-au obligat sa ma mut? cum se poate face? Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:57, 24 Decembrie 2018
Nimic nu se face automat, este optiunea cetateanului, asa ca se face in mod clasic, o hartie, un pix, cerere in scris adresata fondului care va gestioneaza banii in pilonul II. si apoi asteptati linistit sa va gestioneze statul pensia. in cazul in care sucombati anterior datei iesirii la pensie, statul va trimite mostenitor urari de sanatate, in cazul pilonului II mostenitorii ar fi beneficiat de ei. Dar fiecare este liber sa decida ce face cu banii lui, to asa cum statul face ce vrea cu banii primiti de la contribuabili.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept minor ContSters421685 ContSters421685 Buna ziua, am in proprietate impreuna cu copilul minor de 9 ani o casa in Romania. Este obtinuta dupa ce sotul, respectiv tatal copilului a decedat in 2012. De ... (vezi toată discuția)
Contributie pilonul 2 de pensie rosehusky rosehusky Buna seara, Are cineva idee daca, dupa noua lege a pensiilor, militarii cu varsta pana in 35 de ani sunt obligati sa contribuie la pilonul 2 de pensii? ... (vezi toată discuția)
Ref mostenire sot Constantina1981 Constantina1981 Anul trecut sotul meu a decedat, am fost casatoriti 4 ani si jumatate ( impreuna 7 ani) fara a avea copii, Rudele sotului in viata sunt mama, sora si ... (vezi toată discuția)