avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amemda nedepunere bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amemda nedepunere bilant

Buna ziua!

As avea si eu o intrebare. Acum cateva zile am primit o amenda de la finante pentru nedepunerea bilantului contabil la 30.06.2009. Este adevarat ca nu l-am depus, insa firma si-a suspendat activitatea anul acesta. Mai cunosc si alte cazuri care nu au depus bilantul pe motiv ca nu au activitate de 4-5 ani. Intrebarea mea este : exista vreo modalitate de contestare a amenzii, dat fiind faptul ca nu a trecut atat de mult timp de la termen si exercitiul financiar nu s-a incheiat?

Multumesc anticipat! O zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 15:23, 17 Noiembrie 2009
Nu aveti baza legala pentru contestatie. Bilantul se intocmeste si se depune cat firma este inregistrata la ORC.Suspendarea nu implica neantocmire bilant.Tot ce puteti face este sa "tratati" cu inspectorul respectiv.
Viana22 a scris:

Mai cunosc si alte cazuri care nu au depus bilantul pe motiv ca nu au activitate de 4-5 ani.

In cazul firmelor fara activitate (fara vanzari, fara angajati, etc) se poate depune in loc de bilant o "declaratie de neactivitate". Amenda pentru aceasta declaratie este mult mai mica decat cea pentru bilant (100-200 lei).
declaratia se depune atunci cand nu ati avut deloc activitate de la infiintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema firma vlad.simion vlad.simion Buna seara, in aprilie 2009 am infiintat o firma, microintreprindere, cu 3% impozit pe profit (mare greseala intrucat nu am angajat nici un om pana acum si ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala Mihaela Hornea Mihaela Hornea Societatea M dizolvata la data de 13.10.2008 prin sentinta tribunalului, a fost amendata la data de 12.11.2009 pentru depunerea cu intarziere a bilantului ... (vezi toată discuția)
Amenda de la finante Gabrielro22 Gabrielro22 buna! am o firma care nu a avut deloc activitate de la infiintare( 2004 ) pana in prezent. De-a lungul anilor am tot predat la acte de m-am urat: balante, ... (vezi toată discuția)