avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de locatari in acest moment este asimilata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de locatari in acest moment este asimilata asociatie de proprietari ?

Locuiesc intr-un bloc in care inca functioneaza asociatia de locatari. Intrebarea mea este urmatoarea : Intr-o discutie, noi ne putem baza pe anumite litere din Statutul asociatiilor de proprietari ? Adica, noi suntem recunoscuti in vreun fel, sau suntem pe dinafara legii?
Administratorul blocului nu vrea sa ii dea stampila presedintelui si nici nu il lasa sa ne infiintam ca asociatie de proprietari. Prin urmare vreau sa stiu daca avem si noi vreo lege de partea noastra. La politia teritoariala mi s-a spus ca prin lege, avem aceleasi drepturi ca si asociatiile de proprietari.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:52, 16 Noiembrie 2009
da, aveti aceleasi drepturi,dar conform legii 230/2007 puteti sa va organizati in asociatie de proprietari si nu aveti nevoie in nici un fel de acordul actualei asociatii, nici de stampila lor si nici macar de vre-un document de la ei.Aveti nevoie de acordul locatarilor blocului, sau a scarii de bloc, pe care doriti sa-i organizati ca asociatie de proprietari.
O asociatie de locatari nu are personalitate juridica. Acest lucru inseamna ca sunteti doar tolerati in contractele cu furnizorii, ca nu puteti plati impozit pe salarii (deci faceti evaziune fiscala - Garda Financiara), ca nu puteti actiona in judecata restantierii.
Asociatiilor de locatari li s-au dat un termen in care sa se transforme in asociatie de proprietari. Lucrul acesta nu s-a intamplat in foarte multe cazuri din diverse motive care tineau strict de conducerea acelor asociatii.
Stampila asociatiei, fie ea si de locatari, trebuie sa stea la presedinte.
Administratorul este un angajat al locatarilor, nu o persoana aleasa de acestia, deci administratorul nu are a dicta in acea asociatie.
.....................................
Daca locatarii doresc, si ar fi de dorit asta, sa se transforme in asociatie de proprietari se poate face lucrul acesta printr-o procedura pe care am mai descris-o in aceasta sectiune.
Voi cauta discutia si va voi pune tot in acest topic link-ul ei.
www.avocatnet.ro/content/for...
si aceasta
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare asociatie de locatari Neea_86 Neea_86 Buna ziua!As vrea daca se poate sa ma ajutati intr-o problema!As dori sa stiu care sunat etapele infintarii unei Asociati de Locatari;ce acte avem nevoie;de ... (vezi toată discuția)
Neindeplinirea obligatiilor administratorului asociatiei de locatari Claudia_Gabriela Claudia_Gabriela Ma puteti sfatui despre cum pot obliga administratorul unui bloc constituit ca asociatie de locatari sa ia masurile necesare in cazul in care acesta refuza sau ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea asociatiei de proprietari okk okk Suntem un bloc mic de 14 ap. acum suntem Asociatie de Locatari,nimeni nu este de acord cu noua obligatie de constituire in Asoc.de proprietari. Este o ... (vezi toată discuția)