avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Persoana juridica sau Persoana Fizica pentru Investii ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Persoana juridica sau Persoana Fizica pentru Investii Imobiliare?

Buna ziua,

Sunt la inceput de drum, iar scopul meu sunt investitiile imobiliare.
Proprietatiile vor fi achizitionate cu credit bancar si vor fi ulterior oferite inspre inchiriere, pentru obtinerea de profit.

Asadar, as avea cateva intrebari referitoare la taxele aferente veniturilor din investitii imobiliare, iar diferenta procentului acestora in functie de (persoana fizica/juridica) societatea comerciala.

-O societate comerciala SRL este automat considerata microintreprindere daca nu obtine venituri de peste 1 milion lei, si este taxata cu 3% pe venit (sau profit?) daca nu are niciun angajat?

-In cazul achizitionarii imobilelor cu un credit bancar, acesta face parte din categoria "cheltuieli ale microintreprinderii" si este scazut din venitul total care urmeaza sa fie impozitat?

-Exista optiuni de taxare mai redusa (pentru persoane juridice/fizice) in cazul investitiilor imobiliare?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderilor xm xm Pentru ca nu am o pregatire in domeniu, as dori sa aflu concret ( cu exemplificare ) care modul de calcul al impozitului pe venitul microintreprinderilor. Daca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Am si eu o intrebare. Orice societate comerciala este platitoare de impozit pe profit? Multumesc anticipat. adresa mea este: mitrache_v@yahoo.com (vezi toată discuția)