avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul nu vrea să se ducă în vizită la tata. Îl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul nu vrea să se ducă în vizită la tata. Îl poate lua dacă plânge și refuză să meargă?

Am un copil de 4 ani .am divorțat de 3 ani iar tatăl copilului vine o dată pe an la copil iar copilul nu este deloc atasat de el. Are drept de vizita dar nu vine. Stăm la aproape 200 km unu fata de celalat. Ultima oara cand a fost copilul la el a venit foarte schimbat spunându.mi ca nu mai vrea sa se duca la el. Ieri am fost anunțată ca va veni sa i.a copilul o saptamana la el, precizez ca are dreptul dar copilul e foarte afectat si plânge cand aude ca trebuie sa se duca. Intrebarea mea este daca il poate lua chiar dacă copilul plange si refuza sa meargă?
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 00:11, 31 Decembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs discutati cu copilul ? ii explicati ca trebuie sa mearga cu tatal lui in aceasta perioada?
Este foarte important sa intelegeti de ce nu-i place la el?nu-i face poftele?nu are griha de el? Ce face cand se duce la el?
Ce va spune de ce nu-i place?
Este foarte important sa intelegeti de ce nu vrea, sa veti daca ce spune este si adevarat.
Dacă copilul nu vrea şi plânge, nu-i voie să-l ia cu forţa. Asta e teoria , în practică, dvs. trebuie să-l faceţi pachet pe copil şi să-l predaţi tatălui, indiferent de cauzele pentru care copilul nu vrea să plece cu el. Copilul e mic, are doar 4 ani, orice ar spune, se consideră că nu are discernământ.
Pentru orice eventualitate, dacă copilul nu vrea şi face crize, asiguraţi-vă cu martori şi cu înregistrări filmate la încercarea de predare a copilului, pentru a nu fi învinovăţită că dvs. împiedicaţi relaţia tatălui cu copilul.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de motivele copilului. Cele descrise de dumneavoastră nu sunt întemeiate. Dacă exista altele serioase în plus situatia se poate schimba.
Ce se întâmplă dacă copilul se simte bine la tata și nu mai dorește acasă? Ați fi de acord sa rămână la el? Evident ca nu.
Vor fi perioade când nu va mai dori la tata și perioade în care nu va mai dori la dumneavoastră. Copilul e copil, nu are judecata sau discernământ. Adultul sunteți dumneavoastră.
În viata nu faci doar ce îți place. E valabil și pentru copii. Iar dacă tot ce va interesează este sa va mascați eșecul ca părinte atunci faceți ce v-a sfătuit Martonze. E doar primul pas al iresponsabilității părintești.
Iată sfatul dat de Martonze :
dvs. trebuie să-l faceţi pachet pe copil şi să-l predaţi tatălui, indiferent de cauzele pentru care copilul nu vrea să plece cu el. Copilul e mic, are doar 4 ani, orice ar spune, se consideră că nu are discernământ.

Deci ce trebuie să facă userul? Ce trebuie să mascheze? Cine e şi de ce e iresponsabil?
Aruncaţi cu vorbe ca să vă aflaţi în treabă!

Alte discuții în legătură

Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)