avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa meditatii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa meditatii

Bună ziua,
As dori o lămurire în cazul profesorilor meditatori
Suntem în familie 2 profesori angajați la școală cu norma întreaga. Ptr a oferii legal meditații elevilor trebuie sa ne facem un PFA.
Se poate face un PFA pre amândoi sau trebuie 2 pfa-uri ?
De câte case de marcat avem nevoie și Cum se modifica impozitul pe apartamentul declarat sediu ?
Ce taxe se plătesc la stat ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:26, 27 Decembrie 2018
Un singur pfa si cu o singura casa de marcat.
Incă de la înființarea la Registrul Comerțului, întreprinzătorul titular al PFA are obligaţia de a solicita înscrierea în registrul comerţului a menţiunilor privind participarea în mod obişnuit a soţiei/soţului la activitatea desfăşurată, pe baza declaraţiei pe propria răspundere şi a certificatului de căsătorie. Practic, soţul/soţia unei PFA poate îndeplini fie aceleaşi sarcini, fie sarcini complementare.
In completare varg sa cititi si la adresa www.avocatnet.ro/articol_472...
Putem fi impozitați amândoi pe norma de venit ( nu în sistem real )
Impozitul pe care meditatorul trebuie să-l plătească este stabilit prin raportare la venitul net anual și se determină fie pe baza normelor de venit, fie în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, potrivit Codului fiscal. Alegerea unuia dintre aceste două sisteme dupa cum doriti se face la momentul în care se depune la organul fiscal competent declarația de venituri și cheltuieli anuale estimative adica declaratia unica.
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Meditatii interzise prin lege? pappzelma pappzelma Buna ziua, As dori sa ma interesez daca meditatiile in particular sunt interzise prin lege ori daca profesorii sunt obligati sa-si declare veniturile obtinute ... (vezi toată discuția)
Meditator inregistat la onrc Cornelia 2709 Cornelia 2709 Bună ziua! Sunt meditator, ofer cursuri de engleză copiilor si sunt înregistrată la ANAF. Mai este nevoie să mă înregistrez si la ONRC? Este această ... (vezi toată discuția)
Meditatii limbi straine natalia1 natalia1 Buna ziua, As dori sa stiu cum se pot da meditatii pentru limbi straine respectand legea. Se poate incheia intre meditator si elev o conventie civila pe ... (vezi toată discuția)