Exista vreo lege sau mod de a primi bonuri de masa,? Nu vrea sa îmi dea patronul! Din August nu mi-a dat nici un bon as vrea sa știu ce trebuie sa fac S-o unde sa merg , specific ca am ieșit din ccc și am intrat la servici cu 60 înainte , de la reîntoarcere se comporta cumplit deoarece așteaptă sa plec eu! Nu am putut ajunge la nici un compromis deoarece nu vrea! Vreau sa știu dacă e îndreptățit sa îmi oprească bonurile lunar, toți angajații primesc , eu nu! Va mulțumesc
Sesizati ITM-ul din localitatea dvs si Consiliul pentru combaterea discriminarii. O sa vina in control si o sa va spuna daca aveti sau nu dreptate.
In mod normal, în regulamentul intern ar trebui sa fie scrise criteriile de acordare a tichetelor de masa. Puteti sa va judecati cu el in instanta, insă, fiind suma mica, nu cred ca merita.
Acordarea tichetelor de masa nu este obligatorie, insa in situatia in care se acorda , angajatorul poate sa stabileasca criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.
Sant angajata la o firma de taxi , nu am transport, nu îmi da tichete de masa dar ma obliga sa lucrez in zilele libere legal. Pot sa îl atac cumva sa nu lucrez in 1-2 Ianuarie 2019? Adică de când m- am întors din ccc ma tratează nici măcar ca pe un nou venit! Doresc sa știu dacă nu merg 1 Ianuarie la servici poate sa îmi desfacă cm pt 1 nemotivata? Repet sant in stimulent de inserție din ccc! Va mulțumesc
1. Desfacerea disciplinara a c.i.m. nu este posibila decat dupa efectuarea unei cercetrai disciplinare prealabile.
Numarul de zile de absente nemotivate la care se poate aplica aceasta sanctiune trebuie sa fie prevazut in reg. intern al angajatorului.
2. Potrivit OUG 111/2010, este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție.
Va mulțumesc frumos, deci pt o abatere , lipsa unei zile de munca nu ar aduce consecința desfaceri cim! Va mulțumesc frumos! Am mai inteles ca bonurile sant optionale se dau doar cui vrea patronul! Deci atunci pot sa stau de 1 ian acasa? Sper sa nu îmi înceteze contractul de munca!
Tichete de masă
Xzgeorge
Are dreptul patronul să distribuie la unii angajati tichete de masă in valoare de la 5 sute la 1 mie lei lunar si la altii 7 bonuri de 15 lei lunar ?? (vezi toată discuția)