avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nedumeriri legate de bunica bolnava
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nedumeriri legate de bunica bolnava

Bunica noastră este declarată nebună, dar mergând la ea în vizită la azilul de bătrâni unde este internată am observat că nu pare a fi nebună.
Noi ca nepoți putem să o aducem acasă? Ce este de făcut?
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 11:03, 9 Ianuarie 2019
Ar trebui sa fie reevaluata de către un medic psihiatru si apoi o sa urmați pasii descriși de el. Puteti sa o luati acasa, doar ca e pe răspunderea dvs. Cel mai bine este sa va asigurați că bunica este sanatoasa din punct de vedere mental. Depinde si daca este declarată nebună in acte sau nu... si in ce acte... A fost pusă sub interdictie de către Judecatorie?
Da. Am citit ceva de genul într-un document. Ce înseamnă asta?
În situația asta ce putem să facem pentru a o lua acasă?

Ionita Cristina Avocat a scris:

A fost pusă sub interdictie de către Judecatorie?

Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Gaman84, utilizator
Trebuie facuta o cerere de chemare in judecata la Judecatorie pentru a o pune sub interdictie. Daca va fi pusă sub interdictie, actele semnate de ea nu vor mai avea valoare juridica. Căutați modele pe internet sau mergeti la un avocat.

Vorbiti la centru sa o luati acasa pe proprie răspundere.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat
Bunica nu a semnat nici un act.
Este data in judecata de catre sora mea, care a murit acum o luna de zile.

Ionita Cristina Avocat a scris:

Trebuie facuta o cerere de chemare in judecata la Judecatorie pentru a o pune sub interdictie. Daca va fi pusă sub interdictie, actele semnate de ea nu vor mai avea valoare juridica. Căutați modele pe internet sau mergeti la un avocat.

Vorbiti la centru sa o luati acasa pe proprie răspundere.

Parerea mea este sa mergeti cu cererea de chemare in judecata la un avocat si va sfatuiti cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutorele bunicii (mama mea) i-a vândut pământurile și bunurile fără să fie nevoie și nu îi respectă ultima dorință privind înmormântarea. cum se poate așa ceva? 19291023 19291023 Mama mea,in functie de tutela binicii mele care a fost pusa sub interdictie fara drept de semnatura din motivul ca are boala Alzheimer ,vinde ... (vezi toată discuția)
Buna ziua fratele meu a fost internat intr-un spital azil de ... Muraana Muraana Buna ziua Fratele meu a fost internat intr-un Spital azil de cele 2 fete facindu-I inainte act de handicap cu boala Altaimer ,are 74 de ani este f.lucid ... (vezi toată discuția)
Instituire tutela pe noul cod civil LawLaura LawLaura Mi-ar putea oferi cineva un model pentru instituire tutela pe Noul Cod Civil. Ideea ar fi urmatoarea: bunica este grav bolnava, in patul de spital, nu poate ... (vezi toată discuția)