avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Banii din pilonul 2 de pensie se pot retrage
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Banii din pilonul 2 de pensie se pot retrage

Buna seara, dat fiind situatia aceasta incertă a Pilonului 1 si 2 de pensie as vrea sa fiu lămurit de cineva ce se pricepe. Am Cand sunt in câmpul muncii am strâns ceva bănuți în Pilotul 2, deoarece tot primesc scrisori cu sumele respective. Cu noul act normativ ce se intampla? Aceasta suma strânsă se poate retrage? Pot renunta la acest pilon 2? Pot merge doar pe pilotul 1. Cu ce ma influențează pe mine?

Va multumesc nespus pentru lămuriri.

Cu stima,
Andrei
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:33, 27 Decembrie 2018
Buna seara,
NU EXISTA asemenea act normativ.
Banii din Pilonul 2 sunt la fel ca inainte.
Doar PSD-ul viseaza sa ii preia si sa-i introduca in fondurile lor de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pilonul ii Bilboreanu Bilboreanu Buna seara.Se pot retage banii de la pilonul II si in ce conditii. (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon 2 georgetag georgetag as dori sa ma lamuriti in legatura cu pensiile private: -care sunt termenele limita de inscriere, - de cand a intrat in vigoare, -care este dobanda la ... (vezi toată discuția)
Este posibila retragerea din pilonul ii de pensii ? icealinutza icealinutza Buna seara, Intrebarea mea este: pot sa imi retrag banii depusi la pilonul II de pensii ? Situatia pentru care fac aceasta intrebare este urmatoarea: - in ... (vezi toată discuția)