Buna ziua, momentan beneficiez de concediu medical pentru TBC, lucrez in invatamant și urmeaza sa imi sustin gradul I, la anul (2019). Legea educatiei spune ca perioada concediului medical si cea de maternitate sunt considerate la vechimea efectiva la catedra, pentru sustinerea gradelor, insa nu este specificat niciunde daca si un concediu medical de asa lunga durata, precum cel de TBC, pe care l-am avut 8 luni intr-un an, resectiv 2018 și inca 4 luni in alt an calendaristic, adica 2019. Intrebarea mea este atata timp cat este considerat concediu medical, conteaza perioada pentru pentru care a fost oferit? Sau daca o perioada prea mare, se incadreaza la alta categorie? Nu am gasit nimic referitor la acest aspect. Mentionez ca in invatamant vechimea in munca, cea in invatamant si cea efectiva la catedra, necesara inscrierii la gradele didactice sunt 3 lucruri diferite.
Care este articolul din Legea educatiei ce prevede ca, perioada concediului medical si cea de maternitate sunt considerate la vechimea efectiva la catedra, pentru sustinerea gradelor?
Asa reiese , pe cale de interpretare a textului : perioada de suspendare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului, nu se consideră vechime la catedră, ci doar vechime în învăţământ