avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical TBC=vechime efectiva la catedra
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical TBC=vechime efectiva la catedra

Buna ziua, momentan beneficiez de concediu medical pentru TBC, lucrez in invatamant și urmeaza sa imi sustin gradul I, la anul (2019). Legea educatiei spune ca perioada concediului medical si cea de maternitate sunt considerate la vechimea efectiva la catedra, pentru sustinerea gradelor, insa nu este specificat niciunde daca si un concediu medical de asa lunga durata, precum cel de TBC, pe care l-am avut 8 luni intr-un an, resectiv 2018 și inca 4 luni in alt an calendaristic, adica 2019. Intrebarea mea este atata timp cat este considerat concediu medical, conteaza perioada pentru pentru care a fost oferit? Sau daca o perioada prea mare, se incadreaza la alta categorie? Nu am gasit nimic referitor la acest aspect. Mentionez ca in invatamant vechimea in munca, cea in invatamant si cea efectiva la catedra, necesara inscrierii la gradele didactice sunt 3 lucruri diferite.
Cel mai recent răspuns: anatelea , utilizator 15:21, 7 Ianuarie 2019
Care este articolul din Legea educatiei ce prevede ca, perioada concediului medical si cea de maternitate sunt considerate la vechimea efectiva la catedra, pentru sustinerea gradelor?
Am citit in anexa_om_5561_2011
Asa reiese , pe cale de interpretare a textului : perioada de suspendare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului, nu se consideră vechime la catedră, ci doar vechime în învăţământ
Dar, in cazul meu se suspenda contractul individual de munca?
Concediile medicale suspenda de drept c.i.m.

Alte discuții în legătură

Calcularea vechimii efective in invatamant ilebra ilebra Buna ziua!As dori,daca se poate, sa mi se calculeze vechimea efectiva in invatamant ,avand in vedere faptul ca am lucrat in invatamant in urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil se considera vechime in invatamant? Simona-Florentina Simona-Florentina Sunt angajata in invatamant de la 1.09.2003 si am suspendat contractul de munca in februarie 2007 pentru 2 ani pe motivul cresterii si ingrijirii copilului. ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate se ia in considerare la sporul de vechime in invatamant? peseby peseby Buna ziua, as avea si eu o intrebare:\\"Concediul de maternitate se ia in considerare pentru a intra in alta grila de vechime in invatamant?\\" Mentionez ... (vezi toată discuția)