avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Daca eu sunt insarcinata si ar trebui sa nasc in luna august 2019 si sunt angajata la locul actual de munca de la inceputul lui noiembrie, am contract pe perioada determinata pana la sfarsitul lunii mai. Pot beneficia de indemnizatie, daca la fostul loc de munca am lucrat 6 luni si nu am avut intreruperi? P.S. Doresc sa stiu daca pot beneficia in cazul in care in luna iunie si iulie nu voi mai lucra nicaieri. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 29 Decembrie 2018
septembrie 2017 - august 2019 perioada eligibila pentru CCC.

Detaliati exact perioadele lucrate in acest interval.
Am lucrat toata aceasta perioada pana acum. Dar la 2 locuri de munca diferite. Acum in noiembrie am inceput la al3.lea. Conteaza acest lucru? Eu o sa am mai mult de 12 luni lucrate in ultimele 24, dar de la inceputul lui iunie pana nasc n-o sa mai lucrez deloc. Afecteaza acest lucru?
Si as dori sa mai intreb, indemnizatia se calculeaza cu salariul net de pe cartea de munca sau se pun si bonusurile lunare, daca sunt inregistrate la ANAF?

Cornel Vasile a scris:

septembrie 2017 - august 2019 perioada eligibila pentru CCC.

Detaliati exact perioadele lucrate in acest interval.

Nu va afecteaza pauza respectiva .

Se ia in calcul venitul net incasat.
Adica se iau in calcul si bonusurile lunare, sper ca am inteles bine. Multumesc mult pentru raspunsuri!

Cornel Vasile a scris:

Nu va afecteaza pauza respectiva .

Se ia in calcul venitul net incasat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizației pentru creșterea copilului, fiind venituri care rezultă din realizarea unor activități supuse impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Andreea120 Andreea120 Buna ziua sunt insarcinata in 8 saptamani si as vrea sa stiu daca întrerup acum contractul de munca mai pot primi indemnizație? (vezi toată discuția)
O sa beneficiez de indemnizatie pentru creșterea copilului? ada-adutza ada-adutza Sunt angajata din data de 12 Noiembrie 2018. Începând cu data de 1 Iunie voi intra pe risc maternal deoarece lucrez in condiții de munca ce necesita efort ... (vezi toată discuția)
Indemnizație pentru creșterea copilului andr33a1997 andr33a1997 Am o întrebare am lucrat din octombrie2017 până în29.06.2019 în același loc de muncă din 29.06.2019 nu am mai lucrat până în30.07.2019 acum am aflat ... (vezi toată discuția)