avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cesionare credit
Discuție deschisă în Executare silită

Cesionare credit

Buna ziua,
In sensul noii legi ce urmeaza a fi promulgata privind interzicerea cesionarilor de a executa silit datornicii la banci cu mai mult decat dublul sumei cu care au cumparat de la banca, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez. Sunt executat silit cu poprire pe salariu de 10 ani. Trebuie sa actionez in judecata?
Cred ca ar trebui sa așteptați să vedeți forma promulgata a legii. E posibil sa fie inserate dispoziții in sensul aplicării situațiilor anterioare, sau nu. Acum e prematur de dat un sfat.
Forma legii adoptata de parlament si aflata la promulgare la presedinte prevede ca se aplica si cesionarilor efectuate anterior aparitiei acestei legi.
Pana nu se publica in MOf nu are rost. Din surse am inteles ca nu se va aplica creditelor deja aflate in executare sau care s-au incheiat. Dar cel mai bine asteptam si vedem.
Se aplica si cesionarilor vechi dar mi se pare ca legea a fost atacata de PNL la Curtea Constitutionala
Normal, retroactivitatea se aplica doar in Penal si Administrativ.

Alte discuții în legătură

Ajutor disperat pentru solutionarea unei executari RAISA76 RAISA76 Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire si consider ca in cazul meu s-a facut un mare abuz. in anul 2006,am facut o descoperire de card in valoare de 1700,si ... (vezi toată discuția)
Urgent-notificare cesiune de creanta Axus Axus Buna ziua, am primit ieri(si am semnat de primire) o notificare din partea kruk, cum ca Groupama Asigurari a cesionat in favoarea INVESTCAPITAL Malta Ltd o ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta aferenta unui contract de credit neachitat cimpeancecilia cimpeancecilia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, indrumari legale cu privire la achitarea unui contract de credit pentru care sunt presata de KRUK Romania SRL - ... (vezi toată discuția)