avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Problema emitere factura PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Problema emitere factura PFA

Activitatea mea se desfasoara doar in mediul online, in consecinta, platile se fac prin banca, neavand casa de marcat, deci emit facturi. Facturile sunt emise la zi, in fiecare an am cateva returnari catre clienti din varii motive. In august am avut o returnare, si trebuia sa emit o factura cu minus. Din pacate, am sarit peste aceasta, si imi rezulta o suma de 300 lei peste suma totala incasata. Cum sa fac sa emit si aceas factura, fara sa fiu nevoit sa sterg toate facturile si sa le emit din nou? folosesc un program care nu permite o astfel de ”jonglerie”.

M-am gandit sa dau inca o serie de facturi prin decizie, si sa emit acea factura, este corect? si sa mai emit pe aceeasi serie cateva facturi acum la final de an sa nu am decat o singura factura.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marin05 , utilizator 22:11, 29 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Emiteti, luna aceasta, o factura pe minus pe suma mentionata, in care faceti referire la factura initiala. In felul acesta se stinge si plata facuta in plus.
Numai bine si La multi ani !
As face asta, insa dpdv fiscal, nu este corect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu este corect din punct de vedere fiscal? Stornarea se face, ca si factura initiala, intre parteneri si, daca acestia sunt de acord, se poate face mai tarziu iar nu numai in luna emiterii facturii initiala.
Asa stiam, ca tb emisa o factura pana in ziua de 15 a lunii viitoare. deci pot sa o emit acum? si ce tb sa scriu in detalii faptul ca se returneaza suma achitata conform facturii serie nr x? Multuemsc!

Iulian Manea a scris:

De ce nu este corect din punct de vedere fiscal? Stornarea se face, ca si factura initiala, intre parteneri si, daca acestia sunt de acord, se poate face mai tarziu iar nu numai in luna emiterii facturii initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta cu minus manug manug Buna ziua.Se poate face chitanat cu minus.Este vb de chitanta la factura de stornare. Factura initiala fiind platita pe loc cu chitanta , la sotrnare ... (vezi toată discuția)
Stornare facturi alex256 alex256 Buna ziua! Se pot storna facturi emise anterior, chiar daca nu mai exista un contract activ intre 2 societati? Cand s-au emis acele facturi, contractul de ... (vezi toată discuția)
Stornare avans. problematica facturilor de avans. nbck nbck Salutare tuturor, Sunt relativ nou venit in randul intreprinzatorilor si de aceea vreau sa ma lamuriti cu urmatoarea dilema. Am contractat de la o firma o ... (vezi toată discuția)