avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cumpărat pe numele părinților. Cum se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cumpărat pe numele părinților. Cum se poate recupera dacă ei nu vor să recunoască înțelegerea?

O prietena a trimis bani in tara părinților care care au achiziționat un apartament pe numele lor, pe ea. Acum nu mai recunosc înțelegerea făcută atunci, refuza sa i-l dea, ba chiar l-au dăruit unui alt copil care a făcut și unele lucrări în apartament. Bunul e încă pe numele părinților. Ce șanse are să își recupereze apartamentul sau banii? La momentul respectiv a trimis banii in banca în contul unei prietene care le-a dat banii să încheie tranzacția.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:05, 31 Decembrie 2018
Buna ziua.
Cred ca cel mai ok e sa apelati la un avocat la care sa mergeti/mearga fiica respectiva si prietena in cauza, cu toate actele, pentru o discutie mai amanuntita... E cam complicata treaba dar daca poate dovedi ca banii au venit de la dumneaei si parintii nu aveau posibilitatile materiale sa cumpere acel apartament se poate face ceva...
Discutati cu avocatul...
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
In cazul în care nu reușesc sa se înțeleagă pe cale amiabila se poate apela la un mediator și la instanta.
Povestea este destul de încâlcită, a trimis banii unei prietene care apoi a dat banii părinților să cumpere apartamentul pe numele lor!
De ce nu le-a trimis banii direct?
Cumparaturile astea de apartamente prin intermediari sunt destul de complicate și lasă loc la interpretări.
Daca vroia sa isi cumpere un apartament cu banii jos putea sa strângă banii intr-un depozit la banca și apoi sa îl cumpere!
Dar le-a trimis banii prin altcineva părinții au cumpărat pe numele lor și apoi au dat apartamentul alții copil. Curată telenovelă!
Pt că părinții nu aveau cont in euro, cred nici în lei la vremea aia. Ba mai mult, nici ea nu avea cont in Italia, lucrând la negru, și astfel și de acolo a trimis din contul altcuiva. Poate amiabil se mai poate face ceva....Mulțumesc!

cyan a scris:

In cazul în care nu reușesc sa se înțeleagă pe cale amiabila se poate apela la un mediator și la instanta.
Povestea este destul de încâlcită, a trimis banii unei prietene care apoi a dat banii părinților să cumpere apartamentul pe numele lor!
De ce nu le-a trimis banii direct?
Cumparaturile astea de apartamente prin intermediari sunt destul de complicate și lasă loc la interpretări.
Daca vroia sa isi cumpere un apartament cu banii jos putea sa strângă banii intr-un depozit la banca și apoi sa îl cumpere!
Dar le-a trimis banii prin altcineva părinții au cumpărat pe numele lor și apoi au dat apartamentul alții copil. Curată telenovelă!

Chiar daca lucrezi fara forme legale nu iti restrictioneaza nicio banca dreptul de a depune bani intr-un depozit bancar.
Banii ar putea fi recuperati prin instanta prin citarea martorilor, prietena, parinti.
Uneori este de neinteles de ce unii parinti sunt impotriva propriilor copii dar viata bate filmul de cele mai multe ori.
Se poate rezolva pe cale amiabila daca parintii inteleg ca este vorba despre munca copilului lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnselata la masa succesorala myrose myrose Buna ziua, vreau sa intreb daca sora mea era obligata sa declare donatiile in bani numerar, pe care le-a primit de la mama pe perioada vieti?Mie mama mi-a ... (vezi toată discuția)
Partaj din concubinaj maryus1122 maryus1122 Buna tuturor Am fost dat in judecata de fosta prietena/concubina cu care am locuit in apartamentul meu luat de mine impreuna cu fosta sotie cu credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Sunteti ultima mea solutie bwbtopi bwbtopi am fost in concubinaj cu o femeie care la randul ei a divortat iar eu find plecat in strainatatebam trimis bani pentru a imobila apartamentul care e pe numele ... (vezi toată discuția)