avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara - anulare drept de abitație viageră
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara - anulare drept de abitație viageră

Buna seara ! Am o nelămurire dacă ma poate ajuta cineva ! Am încheiat un contract de vânzare cumpărare cu rezerva dreptului de abitație viagera in favorea vânzătorilor ,eu de fapt fiind cumpărătorul ! As dori sa știu dacă vânzătorul mai are drept de proprietate asupra imobilului ? Sau dacă se paote anula dreptul de abitație viagera ! Mulțumesc mulg
Cel mai recent răspuns: Costicosti22 , utilizator 13:08, 30 Decembrie 2018
De ce le-ati dat drept de abitatie si de ce vreti sa il anulati acum ?
Nu sunt proprietari, dar au dreptul sa locuiasca.. asta e mai important, iar daca le-ati dat dreptul pt toata casa, am o veste proasta, sunteti proprietar, dar nu aveti dreptul de folosinta, stati acolo in casa, doar daca va lasa titularii dreptului de abitatie.
Acesti pot renunta la dreptul lor de abitatie prin declaratie in fata notarului, daca vor.
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
Mulțumesc pentru răspuns ! Am acceptat condiția di abitație vigena pentru in favoarea vânzătorilor (pentru ca sunt socrii miei ,eu fiind nora și nefiind cosatorita legitim cu fiul acestora )dar nu știam ca de fapt voi intra in posesia imobilului abia după decesul acestora ! Dacă ma pun de comun acord cu ei se poate anula abitația vigena in fata notarului ?

Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
Tocmai v-am zis ca pot renunta la dreptul lor prin declaratie in fata notarului.
Apoi cu acel act autentificat la notar, se radiaza sarcina din cartea funciara.
Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Tocmai v-am zis ca pot renunta la dreptul lor prin declaratie in fata notarului.
Apoi cu acel act autentificat la notar, se radiaza sarcina din cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata va rog sa imi spuneti ce drepturi mai are o persoana ... mpetrea mpetrea Buna dimineata Va rog sa imi spuneti ce drepturi mai are o persoana care a vandut o proprietate cu contract de vanzare cumparare cu abitatie viagera.Este ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera getacr getacr in 2o14 am incheitat (impreuna cu sotul meu)un contract de vanzare cumparare a unui imobil in care socrul meu isi rezerva dreptul de abitatie viagera drept pe ... (vezi toată discuția)