avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata Va rog sa imi spuneti ce drepturi mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata Va rog sa imi spuneti ce drepturi mai are o persoana ...

Buna dimineata
Va rog sa imi spuneti ce drepturi mai are o persoana care a vandut o proprietate cu contract de vanzare cumparare cu abitatie viagera.Este normal ca persoana careia i s-a facut vanzarea sa ingradeasca dreptul fostului proprietar de a mai primi pe cineva in vizita,desi locuiesc in case separate in aceeasi curte?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:56, 26 Noiembrie 2021
Nu, nu este normal. Au dreptul de a locui in imobilele afectate de sarcina abitatiei viagere, beneficiarul acestei sarcini "împreună cu soţul şi copiii săi, chiar dacă nu a fost căsătorit sau nu avea copii la data la care s-a constituit abitaţia, precum şi cu părinţii ori alte persoane aflate în întreţinere." Avand dreptul sa locuiasca acolo, desi nu este prevazut in mod expres, au si dreptul sa primeasca vizite. Vorbim in mod sigur despre abitatie viagera sau contractul prevede uzufruct viager?
Va multumesc pentru raspunsul dvs.Desi este vorba de o relatie de familie,mama-fiu(mai ales nora,de),pentru ca tatal a decedat la scurt timp dupa ce i-au facut actul de vanzare cumparare cu ABITATIE viagera,aceasta este sicanata in permanenta,nepermitandu-i se sa intreprinda ceva prin curte sau sa vina ,asa cum spuneam,persoanele neagreate de catre nora la ea in vizita.Se poate face ceva in acest sens?I -au montat si camere de luat vederi in camerele in care locuieste si in curte,numai pentru a urmari(mai bine zis a spiona,pentru ca nu i-au spus ce reprezinta aceste dispozitive)tot ce misca .Acum sustin ca este casa lor, ca ei sunt proprietari si ei hotarasc ce are si nu are voie sa faca.
Sper ca am fost inteles in exprimare.Multumesc
Vanzatori in contract, care si-au rezervat dreptul de abitatie viagera, au fost doar tatal sau si mama? Pentru ca daca a fost doar tatal, dreptul de abitatie viagera s-a stins la decesul sau si cumparatorul a devenit proprietar deplin, deci poate inclusiv sa ii evacueze pe cei care ocupa imobilul. Daca vanzator a fost si mama, beneficiaza si aceasta de abitatie viagera, deci cat timp este in viata raman valabile cele scrise de mine mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - anulare drept de abitație viageră Costicosti22 Costicosti22 Buna seara ! Am o nelămurire dacă ma poate ajuta cineva ! Am încheiat un contract de vânzare cumpărare cu rezerva dreptului de abitație viagera in ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera getacr getacr in 2o14 am incheitat (impreuna cu sotul meu)un contract de vanzare cumparare a unui imobil in care socrul meu isi rezerva dreptul de abitatie viagera drept pe ... (vezi toată discuția)