avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost tâlhărită (mi s-au smuls cerceii de aur) ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost tâlhărită (mi s-au smuls cerceii de aur) iar polițistul de caz, pentru că nu am reușit să dau detalii despre hoț, m-a abuzat verbal și emoțional și m-a amenințat. I-am făcut plângere penală, am nevoie de avocat?

In seara zilei de 06.12.2018 am fost abuzata verbal, abuzata emotional si amenintata de un agent de politie la care am ajuns pentru a da declaratii legate de furtul cerceilor de aur ce mi-au fost smulsi din urechi de un individ necunoscut pe strada Traian din sectorul 3 in jurul orei 17:45. Dupa ce am sunat la 112 si echpajele de politie nu au gasit pe nimeni in spatele blocurilor unde il vazusem pe hot disparand, acestea m-au dus la sectie unde agentul X m-a audiat si si-a dat seama ca nu am probe sa dovedesc talharia: fara semne pe urechi ptr. ca cerceii s-au smuls usor datorita sistemului de prindere si uzurii lor, nu mi-am mai adus exact aminte traseul urmat in fugarirea hotului (decat in zilele urmatoare la reconstituirea personala), apoi n-am fost in stare sa-l identific din pozele postate pe un monitor - decat la unii am spus "posibil" dar nu sigur 100%. Apoi agentul a incercat prin amenintare sa declar faptul ca nu am fost victima unei talharii ci mi-am amanetat/vandut cerceii in scopul obtinerii unor foloase materiale sau i-am pierdut. Am refuzat, am spus mereu ca am fost talharita si intr-un final spre ora 24 noaptea a zis ca "se autosesizeaza", a inceput sa scrie ceva pe si mi-a dat voie sa plec dupa ora 24 fara nici un proces-verbal, nimic, desi am completat multe documente.
Ca urmare a hartuirii psihologice la care am fost supusa dupa ce tocmai trecusem prin stresul jefuirii si a faptului ca mi s-a dat drumul sa plec din Sectia dupa ora 24 (, urmatoarele zile mi-a fost rau, am primit medicatie cu Extraveral si indicatie de tratament cu Xanax (anexez copii dupa retete) de la medicul de medicina muncii precum si recomandare de concediu medical.
Am depus plangere penala impotriva politistului la Parchet unde am aflat ca dosarul meu ajunsese dar grefiera ce primea acte nu mi-a spus la ce procuror.
Am facut bine sau nu??? Ce e de facut in continuare??? Sa ma gandesc la avocat???
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MarinescuG , utilizator 14:58, 11 Ianuarie 2019
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, politistul trebuia sa aiba un motiv pentru a nu va crede. De ex. daca v-ati contrazis in afirmatii, era datoria lui sa va banuiasca de ceva ilegal. De asemenea, daca i-ati spus ca vreti sa fiti compensata de asigurari, nu era datoria lui sa va creada pe cuvant. De ex. a avea adictii este un motiv de suspiciune in privinta asta. A lasa impresia de a fi confuza este de asemenea motiv de suspiciune.

Ca asa pot cumpara si eu cercei de aur, ii vand la mana a doua, zic ca mi i-au furat hotii si cer sa fiu compensat de asigurari.
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2018
tgeorgescu, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati procedat corect, in continuare ar fi indicat sa va angajati un avocat care sa va asiste/reprezinte in fata organelor de up.
Nu poate fi vorba de cercetare abuziva, subiectul pasiv al acestei infractiuni este suspectul/inculpatul.
Din descrierea dvs pare sa fie vorba de savarsirea infractiunilor de purtare abuziva si influentarea declaratiilor.
Apoi agentul a incercat prin amenintare sa declar faptul ca nu am fost victima unei talharii ci mi-am amanetat/vandut cerceii in scopul obtinerii unor foloase materiale sau i-am pierdut.
Daca ea a zis intai ca hotul avea geaca rosie, pe urma geaca era verde, pe urma albastra si normal ca a fost luata la intrebari.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


tgeorgescu a scris:

Daca ea a zis intai ca hotul avea geaca rosie, pe urma geaca era verde, pe urma albastra si normal ca a fost luata la intrebari.

Una este să fie „luată la întrebări” și cu totul altceva să fie amenințată pentru a declara ceea ce dorește „organul”.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am inteles ce foloase ati fi obținut.

Sfatul meu este sa mergeți sa consultați un avocat mai inainte de toate.
Faceti xerox si dupa actele dosarului daca puteti ca sa va analizeze avocatul declarația.
Avocatul daca se pricepe sa va analizeze cazul poate trage o concluzie dar trebuie să va ancheteze cumva si sa va tot adreseze întrebări.
Dacă vreți ca avocatul sa va dea dreptate asa pur si simplu nu are sens sa apelați la avocat.

Va fi probabil nevoie de avocat întrucât daca v-ati pus cu polițistul probabil toate organele de stat va vor fi împotriva si statul a castigat multa forta in ultimii ani tocmai pentru ca oamenii nu au apelat la modul serios la avocati datorită creșterii sărăciei în țară.
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Problema acuzatie furt carrefour cloudabz cloudabz Acum 2 saptamani am fost carrefour sa facem cumparaturi eu si prietena mea,ne-am terminat cumparaturile si le-am dus la masina dupa care am intrat inca odata ... (vezi toată discuția)
Reclamatie amenintare si (poate) lipsire de libertate DogaruVicentiu87 DogaruVicentiu87 Buna ziua. In primul rand doresc sa imi prezint regretele in privinta a ceea ce am sa povestesc (desi stiu ca influenta alcoolului nu e o justificare - vreau ... (vezi toată discuția)
Furt sau talharie BanciuElena BanciuElena Buna seara! Fiul meu Dan, în varsta de 17 ani a fost batut intr-un parc pe 15 august 2016, în jurul orei pranzului de doi tineri de 16, respectiv 18 ani, la ... (vezi toată discuția)