1. Nimeni nu va poate retine sa aveti initiativa incetarii c.i.m., cu riscul platii respective.
2. Cheltuielile respective sunt absurde, intrucat ,potrivit legislatiei , nerespectarea de catre salariat a obligatiei de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala pe durata prestabilita , determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
3. "Cheltuielile pe care trebuie să le restituie salariatul în condiţiile art. 195 alin. (3) din Codul muncii nu includ nici salariul şi nici indemnizaţia încasate de acesta în timpul formei de pregătire profesională. Suma pe care trebuie să o restituie salariatul cu titlu de cheltuieli nu trebuie să fie disproporţionată faţă de cheltuielile reale făcute de angajator, având în vedere că textul art. 195 din Codul muncii nu urmăreşte lipsirea salariatului de dreptul de a demisiona. Pe de altă parte, art. 195 din Codul muncii nu garantează salariatului locul de muncă pentru o anumită perioadă de timp, de minim trei ani". (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 300)
"Obligaţia de restituire ce incumbă salariatului nu poate depăşi cuantumul cheltuielilor făcute de angajator cu formarea sa profesională. De asemenea, salariatul nu are obligaţia de a restitui angajatorului salariile încasate în perioada formării sale profesionale. (Ovidiu Ţinca, Unele clauze specifice contractului individual de muncă, în Revista de drept comercial nr. 6/2003, p. 58-59) ".