avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reprezentare societate- obligatie contract pt Director ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reprezentare societate- obligatie contract pt Director General si AGA

Bună ziua,

Sunt consilier juridic la două societăţi. Ambele sunt conduse de către aceeaşi persoană.
Într-o societate este acţionar dar în cealaltă nu este nici acţionar (asociatul majoritar este rudă).
Pentru societatea 2 mi se pare normal, pentru a putea sa semneze contractele si sa apara ca reprezentant în Preambulul contractelor, să aibă contract de muncă pt funcţia de Director General şi hotărâre AGA înregistrată la Registrul Comerţului.
Dacă va fi numai împuternicit, mă gândesc ca va atrage atenţia şi toată lumea va dori să vadă AGA.

Am dreptate să fac AGA şi contract de muncă? Dacă "da", care sunt art. din lg. 31?

Alte soluţii mai am?

Mulţumesc,
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 16:40, 16 Noiembrie 2009
Reprezentarea societatii in relatiile cu tertii se face de catre administrator, acesta poate delega o parte din atributii agajatilor societatii, in cazul dumneavoastra directorului general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pt a semna contract, decizii etc. in locul dir. gen. curteanu curteanu Buna ziua In ce conditii pot semna urmatoarele acte in locul dir. general? (firma este SA , postul meu este director resurse umane.) Actele in ... (vezi toată discuția)
Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga privind desemnare director general alexandru17 alexandru17 Buna ziua, de semnarea unui director general, se face prin hotarare AGA care mai apoi se depune la registrul comertului sau este doar o hotarare de ordin ... (vezi toată discuția)