avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare auto dupa finalizarea leasingului
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare auto dupa finalizarea leasingului

Salutare,
Am o situatie in care as dori niste sfaturi. Am achizitionat in 2017 un auto in leasing pe firma la vremea aceea firma nu era platitoare de tva dar ratele si toate taxele la leasing sunt cu TVA.
Acum ca am trecut cu firma la plata TVA as dori sa achit integral masina si apoi sa o vand.
Intrebarea mea la vanzare eu voi factura masina cu tva sau fara tva.
Daca s-a achizitionat in ianuarie 2017 cu pretul de 6500 euro/fara TVA , la ce valoare as putea sa o vind ( cat se devalorizeaza masina intr-un an).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:55, 5 Ianuarie 2019
(1) In momentul trecerii ca platitor de TVA se face inventarierea activelor si puteti deduce TVA platit pentru acestea, bineinteles, scazandu-se uzura sau amortizarea.

(2) Legea nu impune pretul de vanzare ci piata. Asa ca, vindeti la ce pret puteti si aplicati TVA obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer proprietate masina de pe firma pe persoana fizica costalisna costalisna Am luat o masina pe firma in 2008, urmand ca dupa ce termin leasing-ul si masina e amortizata, sa o transfer pe persoana fizica. Acum am terminat leasing-ul, ... (vezi toată discuția)
Trecere autovehicul de pe persoana juridica pe persoana fizica lrskzm lrskzm Buna ziua. Am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta. Sotul meu a cumparat o masina acum doi ani si fiind tanar si cu permisul de doar un an, a fost sfatuit ... (vezi toată discuția)
Platesc tva de doua ori pentru acelasi bun? SEugen SEugen Buna ziua, In 2017 am achizitionat pe PFA, in leasing pe 5 ani, un autovehicul. La vremea aceea PFA-ul nu era platitor de TVA. Intre timp a devenit ... (vezi toată discuția)