avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la servicii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la servicii

Buna ziua,

Un partener al carui servciu costa 240 lei ,a devenit platitor de tva . Este normal sa mi factureze 240+ tva ,? in felul acesta imi suplimenteaza costul cu srviciul respectiv cu 19 % .
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
yme, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 14:25, 10 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Poate factura servicii conform pretului din contract. Conveniti cu prestatorul aspectele referitoare la pret si tva printr-un act aditional la contract . Costul serviciului nu il suplimenteaza, intrucat tva ul platit e tva deductibil si nu intra in costul serviciului, firma dvs deduce tva in acest caz.
Poate ca beneficiarul este persoana fizica sau neplatitoare de TVA.
Bine , bine , dar eu ii platesc lui 285,6 in loc de 240 cat plateam anterior .Multumesc,
Firma dvs are cod de tva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta pfa platitor de tva / neplatitor de tva AlexPFA AlexPFA Buna, Mi-am facut PFA recent si la inregistrare am ales sa fiu neplatitor de TVA. Dar din pacate cred ca am facut o greseala. Sunt ... (vezi toată discuția)
Platitor sau nu de tva TOTALSERV2016 TOTALSERV2016 Care sunt dezavantajele/avantajele firmei platitoare/neplatitoare de TVA si a partenerilor platitori de TVA.? Platitorii de TVA ar trebuie sa nu lucreze cu ... (vezi toată discuția)
Pfa la norma - beneficiarul mi-a cerut sa ii dau facturi cu tva alexberi alexberi Sunt PFA cu norma de venit, neplatitor de TVA si prestez servicii IT. Beneficiarul cu care am contract de prestari servicii IT (firma platitoare de TVA) ... (vezi toată discuția)